1. Activități meșteșugărești cu accent pe artizanat
Multe persoane nu au banii necesari pentru a realiza investiții importante, însă au aptitudini practice pe care le-ar putea pune în valoare. Activitățile meșteșugărești sau artizanale sunt extrem de bine apreciate în rândul celor care doresc să achiziționeze produse unicate, lucrate manual, în detrimentul celor industriale, de serie. Produsele unicat sunt lucrate cu grijă pentru detalii, au forme unice și pot fi particularizate cu o mai mare ușurință, făcându-le să fie preferate de către mulți consumatori. Fie că este vorba despre obiecte de lut, lemn, fier forjat sau bijuterii, produsele artizanale se pot comercializa în toate lunile anului, însă trebuie profitat de cererea foarte mare înregistrată în anumite perioade: Crăciun, Paștele, 1 martie sau 8 Martie.
De asemenea, un producator sau comerciant de produse artizanale sau meșteșugărești trebuie să participe la târguri și expoziții de profil și să aibă o prezență puternică în mediul online. De aceea, investiția în realizarea unui site de prezentare a produselor proprii, dar și constituirea unui buget pentru promovare online a afacerii.
2. Înființarea unei cofetării sau patiserii
Cofetariile și patiseriile reprezintă o afacere demnă de luat în calcul în perioada următoare. Investiția inițială nu este deloc mare, iar activitatea poate începe, pentru moment, într-un spațiu redus sau chiar în propria bucătărie.
Aceasta este una dintre afacerile în care este extrem de importanță satisfacția clientului. Produsele de patiserie și cofetărie se consumă tot timpul anului, fără a înregistra scăderi semnificative în niciun moment al anului, însă nu trebuie neglijate nici evenimentele importante, petrecerile și onomasticile care pot genera vânzări semnificative. Investiția necesară este redusă și poate începe cu doar câteva mii de lei. În cazul în care vrei să transformi această activitate într-o afacere de sine stătătoare, va trebui să investești câteva mii (uneori zeci de mii) de euro, însă programul Start-up Nation decontează integral investiția până la o limita maximă de 200.000 de lei.
3. Comerț online
Comerțul online capătă o importanță din ce în ce mai mare și tinde să devină prima alegere a consumatorilor atunci când trebuie să-și procure diverse bunuri sau servicii. Explicația se bazează pe ușurință tranzacțiilor, dar și pe comoditatea fiecăruia dintre noi. Este mai facil să căutam pe internet produsele necesare, decât să facem acest lucru mergând dintr-un magazin în altul. Mai mult, comandând online, avem posibilitatea de a verifica părerea altor persoane care au comandat aceleași produse, ceea ce ne poate fundamenta decizia de achiziție.
4. Decorațiuni interioare
Propria locuință, dar și biroul în care ne petrecem opt ore în fiecare zi au o influență puternică asupra stării de spirit și productivității noastre. Ne dorim să avem confortul necesar pentru odihnă sau muncă, astfel că suntem dispuși să facem investiții serioase pentru amenajarea acestor spații. Fie că este vorba de mobilă, parchet, perdele sau lustre, armonia spațiului de locuit sau muncă trebuie să fie deplina. Iar pentru că nu avem toți un simț estetic foarte dezvoltat, suntem dispuși să plătim persoanele potrivite care ne pot face sugestii pe baza propriilor noastre cerințe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...