Acțiunile europene au crescut marți, susținute de indicii din sectorul minier
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bursa / sursa foto: Pexels.com / Anna Nekrashevich
Bursa / sursa foto: Pexels.com / Anna Nekrashevich
În acest timp, investitorii așteptau datele cheie privind inflația din SUA pentru indicii privind traiectoria de reducere a dobânzii.

Indicele pan-european STOXX 600 era în creștere cu 0,4% marți dimineața, la mică distanță de maximul record atins săptămâna trecută. Acțiunile din sectorul resurselor extracției și prelucrării resurselor naturale SXPP au condus câștigurile sectoriale cu un salt de 1%.

În cursul zilei, pieța va fi dominată de raportul privind indicele prețurilor de consum (IPC) din SUA pentru luna februarie deoarece ar putea oferi informații despre momentul primei reduceri a dobânzii de către Rezerva Federală.

Gene Salerno, director de investiții la SG Kleinwort Hambros a spus că este un moment bun pentru a investi în acțiuni, pe baza indiciilor că activitatea industrială este pregătită pentru o redresare.

Traderii estimează trei sau patru reduceri de un sfert de punct (25 de puncte de bază) ale ratelor dobânzii din SUA, cu o probabilitate de peste 70% ca prima să aibă loc în iunie, conform Reuters.

Banca Centrală Europeană pare, de asemenea, să inițieze reduceri de rate în iunie, după recenta încetinire a inflației în zona euro.

Datele au arătat că inflația germană a scăzut în februarie la 2,7%, așa cum era de așteptat. Indicele de referință al țării, DAX a crescut cu 0,3%.

Acțiunile Wacker Chemie au urcat cu 7,4%, ajungând în topul STOXX 600, după ce producătorul de substanțe chimice a prognozat perspectivele pentru primul trimestru peste estimările pieței, datorită unui număr mai mare de comenzi, în special în domeniul produselor din silicon. Indicele produselor chimice a adăugat 0,4%.

Compania italiană Leonardo a crescut cu 4,8% după ce firma de apărare a prezentat planurile de investiții în inteligență artificială și alte tehnologii în următorii cinci ani.

Acțiunile Oracle, listate la Frankfurt, au urcat cu 6,4% după ce compania americană a depășit estimările privind profitul trimestrial și a declarat că urmează să facă un anunț comun cu gigantul cipurilor Nvidia.

Constructorul britanic de locuințe Persimmon a scăzut cu 4%, ajungând în partea de jos a STOXX 600, după ce a ratat așteptările privind profitul și a avertizat asupra condițiilor de piață scăzute până în 2024.

Acțiunile TAG Immobilien au scăzut cu 2,1% după ce proprietarul a trecut pe pierdere în 2023 pe fondul crizei imobiliare din Germania și a anunțat că va suspenda plata dividendelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel