Acţiunile UiPath scad la bursă. Ce i-a dezamăgit pe investitori

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O evoluție neașteptată, având în vedere că rezulatele au depășit previziunile
O evoluție neașteptată, având în vedere că rezulatele au depășit previziunile
Acţiunile UiPath au scăzut pe Bursa de pe Wall Street, chiar dacă primul unicorn românesc a depăşit aşteptările analiştilor de pe Wall Street cu primele sale rezultate trimestriale de la listarea companiei, transmite MarketWatch.

După închiderea şedinţei de tranzacţionare, acţiunile au scăzut, marți, cu 12%, după ce în sesiunea ordinară au urcat cu 2,9%, încheind la 76 de dolari.Compania a înregistrat pierderi de 239,7 milioane de dolari în primul trimestru din 2021, sau 1,11 dolari pe acţiune, faţă de pierderi de 52,8 milioane de dolari, sau 0,33 dolari per titlu, în perioada similară din 2020. Câştigurile ajustate s-au situat la 0,02 dolari pe acţiune, faţă de o pierdere de 0,09 dolari per titlu, în perioada similară din 2020.

Veniturile au urcat la 186,2 milioane de dolari în primele trei luni din acest an, de la 113,1 milioane de dolari în primul trimestru din 2020. Analiştii se aşteptau la pierderi de 0,05 dolari per titlu şi la venituri de 168,6 milioane dolari. UiPath se aşteaptă la venituri de 180 - 185 milioane de dolari în trimestrul doi din 2021, în timp ce analiştii estimează venituri de 177,3 milioane de dolari.

UiPath a debutat în aprilie pe Bursa de pe Wall Street. La închiderea şedinţei bursiere de marţi, acţiunile erau cu 36% peste preţul de 56 dolari per acţiune de la lansarea Ofertei sale Publice Iniţiale (IPO). Acţiunile UiPath sunt tranzacţionate la New York Stock Exchange (NYSE) sub simbolul "PATH".

UiPath, companie care numără printre acţionari nume precum Accel, Coatue, Dragoneer, IVP and Sequoia, utilizează inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a ajuta mari companii şi agenţii guvernamentale să îşi automatizeze procesele de rutină în domenii precum contabilitate şi resurse umane.

Citește și Afaceri. Ministrul Nazare, discuții cu Daniel Dineș, cel mai bogat român

Înfiinţată în România, în anul 2005, sub denumirea DeskOver şi redenumită UiPath în 2015, compania are printre clienţi entităţi precum CIA, forţele navale ale SUA, McDonald's Corp, Duracell şi Swiss Re. În anul fiscal care s-a încheiat la 31 ianuarie 2021, UiPath a înregistrat pierderi de 92,40 milioane de dolari, mai reduse decât pierderile din anul anterior, de 519,90 milioane de dolari. Veniturile au urcat la 607,60 milioane de dolari, de la 336,2 milioane de dolari.

În prezent, UiPath vrea să se extindă după ce în perioada pandemiei mai multe companii au devenit interesate să îşi automatizeze procesele pentru a reduce costurile. Directorul general, Daniel Dines, declara recent că actualii clienţi ai UiPath din sectoarele de retail, sănătate şi finanţe utilizează serviciile companiei pentru a face faţă unei modificări semnificative a cererii provocată de pandemia de coronavirus.

În 2018, UiPath a devenit primul start-up fondat în România care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari. Între timp, compania şi-a mutat sediul general în SUA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com

pixel