Acţiunile UniCredit au ajuns la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2016

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Acţiunile UniCredit continuă să crească, ajungând la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2016.

Acţiunile UniCredit au continuat să crească joi, ajungând la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2016, şi consolidând poziţia de vârf în rândul băncilor din zona euro cu cele mai bune performanţe ale titlurilor în 2023, transmite Reuters.

Joi dimineaţa, acţiunile UniCredit au urcat la Bursa de la Milano cu 1,3%, anul acesta titlurile înregistrând un avans de 74%, cea mai bună performanţă în indicele bancar STOXX, fiind urmată de alte două bănci italiene: BPER Banca şi Banco BPM, care până acum au crescut cu 55% şi, respectiv, 37%.

Evoluţia a fost impulsionată de anunţul de miercuri că UniCredit va merge înainte cu răscumpărarea de acţiuni de până la 2,5 miliarde de euro în 2023 şi o va demara după obţinerea aprobărilor de la autorităţile de supervizare şi de la acţionari.

"Această decizie era în mare măsură neaşteptată şi trimite un mesaj de încredere către acţionari privind următoarele luni, în pofida perspectivelor incerte: ne aşteptăm ca banca să aibă evoluţii peste aşteptări pe termen scurt spre mediu", au apreciat analiştii de la Deutsche Bank.

Recent, UniCredit a decis să îşi îmbunătăţească estimările referitoare la profitul net şi recompensele acordate acţionarilor pentru anul 2023, după ce în trimestrul aprilie-iunie a înregistrat rezultate peste aşteptări graţie dobânzilor ridicate care i-au îmbunătăţit veniturile.

UniCredit se aşteaptă în prezent la un profit net de cel puţin 7,25 miliarde de euro în 2023, comparativ cu un rezultat net de 6,5 miliarde de euro cât estima anterior. De asemenea, banca italiană intenţionează să returneze cel puţin 6,5 miliarde de euro investitorilor, prin răscumpărări de acţiuni şi dividende, faţă de o ţintă anterioară de 5,75 miliarde de euro.

În perioada aprilie-iunie, UniCredit a realizat un profit net de 2,31 miliarde de euro, peste rezultatul de 2,01 miliarde de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut şi peste media estimările analiştilor de 1,86 miliarde de euro. Veniturile au crescut cu 25% în ritm anul până la 5,97 miliarde de euro, peste aşteptările analiştilor, graţie unei creşteri de 41% a veniturilor din dobânzi până la 3,50 miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com

Producţia industrială a României, în scădere

În perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2025, comparativ...

Analistul economic Adrian Negrescu
Foto: Freepik.com
Dolari
Donald Trump
Sebastian Burduja
Cu ochii pe grafice /FOTO: Freepik
Xi Jinping / Sursa: flickr.com
Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Foto: Freepik.com
Atenție la contract / FOTO: Freepik

Cine poate primi indemnizație de șomaj: Condițiile legale

Indemnizația de șomaj nu este garantată pentru toți...

Consultanți fiscali / Foto: Freepik

ANAF greșește cu dobânzile? Consultanții fiscali zic că da

CCF cere clarificări urgente din partea autorităților...

Știrile dimineții
Cumparaturi
Marian Nastase, presedintele Consiliului de Administratie al Alro Slatina
Tremoficare
Gazprom / Foto: Gazprom
Oil Terminal
Federal Trade Commission
Inteligență artificială / Freepik

E oficial: AI-ul vorbește ca un om și te face să-l crezi

Un nou pas istoric în evoluția inteligenței artificiale:...

Bursă
Antenă / Foto: Freepik
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Dolari / sursa foto: Freepik.com
Sediul Unicredit din Milano / Foto: Guilhem Vellut / Flickr
Factură energie

pixel