Adio vacanță în Grecia? Declarația premierului Mitsotakis
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Premierul a afirmat că mai multe state membre ale Uniunii Europene și-au exprimat sprijinul pentru ideea sa de certificat de vaccinare.
Premierul a afirmat că mai multe state membre ale Uniunii Europene și-au exprimat sprijinul pentru ideea sa de certificat de vaccinare.
Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a susținut din nou ideea unui certificat de vaccinare, declarându-se optimist în privința sezonului turistic din această vară.

Într-un interviu acordat publicației Bloomberg, premierul grec a reiterat ideea unui pașaport/certificat de vaccinare, care să permită cetățenilor să circule fără restricții epidemiologice.

Premierul a afirmat că mai multe state membre ale Uniunii Europene și-au exprimat sprijinul pentru ideea sa de certificat de vaccinare.

Călătorie fără restricții

„Un certificat de vaccinare vă va permite să intrați în Grecia, fără a fi nevoie să prezentați un test Covid negativ sau să vă supuneți restricțiilor de carantină”, a explicat Mitsotakis. „Și intenționăm să continuăm în același mod în care am convenit în principiu cu Israelul", a menționat Mitsotakis.

Reamintim că Israelul şi Grecia au semnat prima înțelegerea de acest tip, care le va permite cetăţenilor lor, care s-au vaccinat împotriva COVID-19, să călătorească fără restricţii în cele două ţări.

Pentru cei care nu au fost vaccinați, scenariul cel mai probabil este că li se va cere un test negativ. Însă celor care au fost vaccinați vrem să le facem cât mai ușoară călătoria în Grecia. Văd că multe state membre ale UE sunt interesate de această idee”, a declarat Mitsotakis.

Întrebat dacă există vreo intenție de a vaccina locuitorii insulelor grecești pentru a facilita afluxul de turiști acolo, Mitsotakis a explicat că în această fază este prioritară inocularea persoanelor în vârstă și a categoriilor de risc. Ulterior, vor fi analizate și alte scenarii.

„Avem capacitatea de a administra mult mai multe vaccinuri decât administrăm în prezent și avem infrastructura”, a spus el. „Pur și simplu este o chestiune ca noi să punem mâna pe vaccinuri și la sfârșitul zilei, aceasta este o decizie europeană”.

Citește și: Ungaria introduce pașaportul de vaccinare. Ce implicații are acest lucru

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel