"Da, România poate ieși câștigătoare din această criză raportat la cum era România înainte de criză. Nu, nu va fi prima economie a Europei, dar poate fi o economie mult mai întărită la final de an decât era la început de an. Dar, pentru asta trebuie îndeplinite minim trei condiții:
1. Demagogii nu atacă legi la CCR, fac un pas în spate, își iau concediu câteva luni, intră în șomaj tehnic, cu alte cuvinte tac și se opresc.
2. Guvernul lucrează împreună cu Parlamentul și nu mai creează o competiție inutilă, pentru că este evident că nu au soluțiile salvatoare ci pansamente birocratice neintegrate într-un plan strategic.
3. Cea mai importantă măsura este aceea de a accepta realizarea unui Plan Economic de Salvare a României la care să lucreze cei mai buni specialiști, indiferent de simpatii și orgolii, Plan care sa fie asumat și adoptat de întreaga clasă politică și promulgat la nivel de lege. Planul trebuie sa prezinte masuri pe termen scurt, realizabile în primele trei luni și masuri pe termen mediu, construite pe investiții strategice, de consolidare a ofertei, în coroborare cu masuri de stimulare a cererii agregate."
Adrian Câciu: E ceva ce dă cu rest
Analistul a explicat și harta veniturilor la final de aprilie.
"Dacă vreți sa știți cum arată harta veniturilor la final de aprilie va spun eu acum: Minus 60% la venituri disponibile pentru hrana, utilități și medicamente, dacă continuați sa nu înțelegeți ca suspendarea ratelor de drept și amânarea utilităților, ajuta la a ține 19 milioane de oameni, adica 9 milioane de gospodarii pe linia de plutire și departe de revolta socială.
Gândiți rațional, sistemul nu poate gestiona 3-4 mii de infectați cu Covid-19. Cum credeți că va ține în frâu nervozitatea și foamea a 9 milioane de familii?
Gândiți-vă, nu în ultimul rand, dacă acea cheltuiala cu șomajul tehnic susținută din bugetul asigurărilor de stat, fără a condiționa menținerea angajatului ulterior, are consistenta sau va fi transformata ulterior în cheltuiala cu ajutorul de șomaj, cu toate efectele care deriva din asta.
Reveniți-va și înțelegeți odată ca nu aveți cheia și nici nu vedeți întreaga poza. Nu creați suferință inutilă, pentru ca ultima suferință inutila pe care ați creat-o s-a reparat de abia după 8 ani după ce s-a încheiat ultima criză."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...