Adrian Câciu: Da, România poate ieși câștigătoare din această criză
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Adrian Câciu, ministrul propus al Finanțelor
Adrian Câciu, ministrul propus al Finanțelor
Analistul economic, Adrian Câciu a declarat faptul că România poate ieși câștigătoare din această criză, dar pentru asta trebuie îndeplinite MINIM 3 CONDIȚII.

"Da, România poate ieși câștigătoare din această criză raportat la cum era România înainte de criză. Nu, nu va fi prima economie a Europei, dar poate fi o economie mult mai întărită la final de an decât era la început de an. Dar, pentru asta trebuie îndeplinite minim trei condiții:

1. Demagogii nu atacă legi la CCR, fac un pas în spate, își iau concediu câteva luni, intră în șomaj tehnic, cu alte cuvinte tac și se opresc.

2. Guvernul lucrează împreună cu Parlamentul și nu mai creează o competiție inutilă, pentru că este evident că nu au soluțiile salvatoare ci pansamente birocratice neintegrate într-un plan strategic.

3. Cea mai importantă măsura este aceea de a accepta realizarea unui Plan Economic de Salvare a României la care să lucreze cei mai buni specialiști, indiferent de simpatii și orgolii, Plan care sa fie asumat și adoptat de întreaga clasă politică și promulgat la nivel de lege. Planul trebuie sa prezinte masuri pe termen scurt, realizabile în primele trei luni și masuri pe termen mediu, construite pe investiții strategice, de consolidare a ofertei, în coroborare cu masuri de stimulare a cererii agregate."

Adrian Câciu: E ceva ce dă cu rest

Analistul a explicat și harta veniturilor la final de aprilie.

"Dacă vreți sa știți cum arată harta veniturilor la final de aprilie va spun eu acum: Minus 60% la venituri disponibile pentru hrana, utilități și medicamente, dacă continuați sa nu înțelegeți ca suspendarea ratelor de drept și amânarea utilităților, ajuta la a ține 19 milioane de oameni, adica 9 milioane de gospodarii pe linia de plutire și departe de revolta socială.

Gândiți rațional, sistemul nu poate gestiona 3-4 mii de infectați cu Covid-19. Cum credeți că va ține în frâu nervozitatea și foamea a 9 milioane de familii?

Gândiți-vă, nu în ultimul rand, dacă acea cheltuiala cu șomajul tehnic susținută din bugetul asigurărilor de stat, fără a condiționa menținerea angajatului ulterior, are consistenta sau va fi transformata ulterior în cheltuiala cu ajutorul de șomaj, cu toate efectele care deriva din asta.

Reveniți-va și înțelegeți odată ca nu aveți cheia și nici nu vedeți întreaga poza. Nu creați suferință inutilă, pentru ca ultima suferință inutila pe care ați creat-o s-a reparat de abia după 8 ani după ce s-a încheiat ultima criză."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel