Afacerile lui Elon Musk se împiedică de șerpii în hibernare

Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Elon Musk
Elon Musk
Guvernul de la Berlin și-a dat acordul ca Elon Musk să-și construiască prima fabrică din Europa pe teritoriul Germaniei.

Numai că Elon Musk, care este obișnuit în alte părți ale lumii să ocolească reglementări și chiar drepturi, în Germania se confruntă cu piedici care îi încetinesc planurile.

De această dată, construirea fabricii care se face pe un teren împădurit de lângă Berlin este oprită de șerpii aflați în hibernare.

Terenul trebuie defrișat pentru a fi eliberat în vederea ridicării fabricii, numai că activiștii de mediu au tras un semnal de alarmă legat de aceste vietăți care trăiesc în pădurea respectivă.

Un tribunal german a spus companiei Tesla a miliardarului american de vehicule electrice să suspende defrișarea pădurii la după ce ecologiștii au spus că tăierea mai multor copaci ar putea pune în pericol șerpii aflați în hibernare

Permisiunea Tesla de a începe construcția depinde de o aprobare condiționată de către autoritățile locale, care sunt obligate să consulte grupurile de mediu și comunitatea.

Dacia Spring. De când vom putea cumpăra primele Dacii electrice

Compania a fost angajată într-un audit de mediu, un proces care consumă mult timp într-o țară în care atenția la detalii este apreciată.

Activiștii de mediu dintr-un grup local, NABU, sunt îngrijorați de faptul că șarpele neted, cunoscut și sub numele de Coronella austriaca, poate hiberna în pământ în locul respectiv și că activitatea de tăiere a copacilor îi poate perturba somnul de iarnă.

Autoritățile locale examinează, de asemenea, și afirmațiile NABU conform cărora Lacerta agilis, cunoscută și sub numele de șopârla de nisip, ar putea fi pusă în pericol prin extinderea Tesla, a spus NABU.

La începutul lunii octombrie, Tesla își rezervase trei zile pentru a identifica localnicii și potențialii critici ai fabricii, dar procesul de consultare a durat opt ​​zile și au fost depuse 414 plângeri și observații.

Localnicii erau îngrijorați de faptul că fabrica, mai ales odată ce va începe să construiască celule de baterii, va fi un consumator uriaș al resurselor locale de apă și doreau asigurări de la Tesla că consumul va fi limitat.

Ca răspuns, Tesla a fost de acord să reducă consumul de apă la 1,4 milioane de metri cubi față de 3,3 milioane de metri cubi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel