AFM, finanţare pentru instalarea de staţii de încărcare a maşinilor electrice
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Stații de încărcare a mașinilor electrice
Stații de încărcare a mașinilor electrice
AFM lansează programul pentru dezvoltarea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice.

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează programul privind dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi/sau hibrid plug-in în localităţi, prin instalarea de staţii de reîncărcare cu putere normală, în perioada 14 noiembrie 2022, ora 10:00 - 23 decembrie 2022, ora 14:00, potrivit unui comunicat remis, joi, Agerpres.

În această perioadă sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare, solicitanţii vor putea depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

Crearea conturilor de utilizator în aplicaţia informatică de către solicitanţii instituţii publice, inclusiv unităţi de învăţământ de stat, unităţi administrativ-teritoriale, precum şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti, localităţile care nu sunt unităţi administrativ-teritoriale, dar sunt atestate ca staţiuni turistice şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară se va putea realiza începând cu data de 7 noiembrie 2022.

Scopul programului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice şi vizează dezvoltarea transportului ecologic, prin instalarea de staţii de reîncărcare cu putere normală.

Solicitanţii eligibili în cadrul programului sunt instituţiile publice, inclusiv unităţile de învăţământ de stat; unităţile administrativ-teritoriale, precum şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti; localităţile care nu sunt unităţi administrativ-teritoriale, dar sunt atestate ca staţiuni turistice; asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.

Suma alocată sesiunii de finanţare este de 500 milioane lei.

Fiecare dintre aceşti beneficiari va putea aplica pentru instalarea de staţii de reîncărcare şi va putea beneficia de finanţare în procent de 100% din totalul cheltuielilor eligibile ale unui astfel de proiect, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.

Suma maximă finanţată pentru instalarea unei staţii de reîncărcare reprezintă 100% din totalul cheltuielilor eligibile şi este de 20.000 lei pentru o staţie de reîncărcare cu o putere de minimum 3,7 kW şi maximum 7,3 kW; 60.000 lei pentru o staţie de reîncărcare cu o putere de minimum 7,4 kW şi maximum 22 kW.

La momentul atingerii pragului de 150% din totalul bugetului alocat sesiunii, aplicaţia informatică nu va mai permite înscrierea solicitanţilor.

 

Citeşte şi: Nissan şi-a vândut fabrica din Rusia pentru un euro: Am pierdut 687 milioane dolari

 

Producătorul auto japonez Nissan a anunțat marţi că își va vinde operațiunile din Rusia unei companii de stat, pentru un euro, ceea ce va avea ca rezultat o pierdere de aproximativ 687 de milioane de dolari.

Compania japoneză a anunțat că își va transfera pachetul de proprietate de la Nissan Manufacturing Russia către compania de stat NAMI. Tranzacţia va oferi Nissan dreptul de a răscumpăra afacerea în termen de şase ani, a declarat Ministerul rus al Industriei şi Comerţului.

Vânzarea afacerii către NAMI include facilitățile de producție și cercetare ale Nissan din Sankt Petersburg și centrul de vânzări și marketing al companiei japoneze din Moscova, a mai transmis ministerul.

În martie, compania japoneză a suspendat producția la fabrica sa din Sankt Petersburg din cauza întreruperilor în lanțul de aprovizionare. Au monitorizat situația, dar nu au existat schimbări „vizibile” în mediul extern, așa că au decis să părăsească afacerea din Rusia, scrie Reuters, citat de RTV.

Tranzacţia face ca Nissan să fie cea mai recentă companie majoră care părăseşte Rusia de când Moscova a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina în februarie. De asemenea, ea reflectă o mişcare a acţionarului principal al Nissan, producătorul auto francez Renault, care şi-a vândut participaţia majoritară la producătorul auto rus Avtovaz unui investitor rus în luna mai.

Renault, care deţine 43% din Nissan, a estimat că decizia partenerului său japonez va reduce cu 331 de milioane de euro venitul său net pentru a doua jumătate a anului 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel