Urmărește dezbaterea live

Cazare gratuită în hotelurile din Crimeea după explozia care a distrus podul Kerci
Autor: Georgel Simionică
Data publicării:
Podul Kerci, disrtus de o explozie urmată de incendiu
Podul Kerci, disrtus de o explozie urmată de incendiu
Agenția Federală a Turismului din Rusia, Rosturism, i-a îndemnat pe proprietarii hotelurilor din Crimeea să ofere gratuit cazare pentru rușii care se află în Crimeea după ce podul Kerci a fost avariat de o explozie care a distrus atât carosabilul cât și calea ferată.

Rostourism colaborează cu proprietarii hotelurilor și stațiunilor din Crimeea pentru a prelungi gratuit sejurul turiștilor a căror rezervare plătită se încheie pe 8 octombrie, a anunțat șefa Agenției Federale de Turism, Zarina Doguzova, citată de publicația Kommersant

"Acum lucrăm astfel încât hotelurile și stațiunile să prelungească în viitorul apropiat șederea gratuită pentru oaspeții al căror sejur se încheie astăzi. Cer întreprinderilor să ofere asistență maximă turiștilor. Vor exista măsuri de sprijin pentru afacerile din turism", a scris Zarina Doguzova pe canalul său Telegram .

Doguzova a adăugat că a fost lansată o traversare cu feribotul peste strâmtoarea Kerch. Ea a mai spus că, în curând, la intrarea pe podul din Crimeea vor fi desfășurate puncte de alimentare și încălzire pentru acei turiști care au mers deja în Crimeea sau s-au întors cu mașina.

Explozia de pe podul din Crimeea a avut loc în dimineața zilei de 8 octombrie. Explozia a dat foc la rezervoarele de combustibil ale trenului. Două travee ale carosabilului au fost avariate. Traficul pe podul Crimeea este complet oprit. Pagubele sunt estimate preliminar la 200-500 de milioane de ruble.

Citește și:

Imagini incredibile. Explozia și incendiul de pe podul Kerci dintre Crimeea și Rusia VIDEO

Un incendiu s-a declanşat pe vastul pod rutier şi feroviar care leagă Crimeea - peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014 - şi teritoriul rus, forţând suspendarea traficului, potrivit autorităţilor ruse, citate de AFP.

"O cisternă cu carburant a luat foc la capătul unui tren" de marfă, au indicat Căile ferate din Crimeea.

Acest pod, construit cu costuri mari la ordinul lui Vladimir Putin, serveşte în special pentru transportul echipamentelor militare ruseşti pentru armata rusă care luptă în Ucraina.

Portalul independent rusesc ZonaMedia transmite că porţiunea destinată traficului auto s-ar fi prăbuşit parţial în apă.

Potrivit Agenţiei ruse pentru mare şi ape interioare, traficul maritim pe sub pod şi în toată strâmtoarea Kerci nu a fost întrerupt în pofida incendiului, notează EFE. Declaraţia agenţiei clarifică un anunţ anterior făcut de un purtător de cuvânt al autorităţii locale de reglementare a transporturilor din Taman, potrivit căruia traficul şi serviciile feroviare urmau să fie suspendate în toată strâmtoarea Kerci.

Conform serviciilor de urgenţă din Crimeea, traficul feroviar a trebuit să fie suspendat.

Arcadele podului, pe sub care trec navele prin strâmtoarea Kerci, dinspre Marea Neagră în Marea Azov, nu ar fi fost avariate.

Traficul pe podul peste strâmtoarea Kerci a fost oprit, iar autorităţile se pregătesc să lanseze transportul cu feribotul, a declarat pentru TASS un consilier al şefului administraţiei din Crimeea, Oleg Kriucikov. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel