SUA și Emiratele Arabe Unite au suplimentat fondurile comune pentru promovarea agriculturii sustenabile din întreaga lume cu până la peste 17 miliarde de dolari, au anunțat vineri cele două țări în cadrul summitului climatic COP28 de la Dubai.
Misiunea de inovare în agricultură pentru climă (AIM for Climate) a fost lansată în 2021 la COP26, organizat la Glasgow, iar finanțarea provine de la guverne, companii și organizații neguvernamentale.
La nivel mondial, alimentația și agricultura contribuie reprezintă aproximativ o treime din emisiile de gaze cu efect de seră provocate de om, potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.
Aproape 80 de proiecte au fost anunțate în cadrul inițiativei AIM for Climate începând din 2021, cu obiective de extindere a cercetării agricole, de implementare a practicilor agricole durabile și de reducere a emisiilor de metan.
"Acest parteneriat întruchipează angajamentul nostru comun de a accelera investițiile în sisteme transformatoare și în inovații agricole inteligente din punct de vedere climatic", a declarat secretarul pentru agricultură al SUA, Tom Vilsack, într-un comunicat.
Finanțarea pentru acest efort a crescut de la 13 miliarde de dolari în luna mai, când SUA și Emiratele Arabe Unite au găzduit împreună un summit AIM for Climate la Washington, și de la 8 miliarde de dolari la COP27.
Totalul actualizat include 12 miliarde de dolari de la guverne și 5 miliarde de dolari de la părți neguvernamentale, precum companii și organizații umanitare, a declarat un purtător de cuvânt al AIM for Climate.
Cele 27 de noi proiecte anunțate la COP28 au o valoare cuprinsă între 500 de milioane de dolari și 150.000 de dolari.
Într-unul dintre cele mai mari proiecte, companii precum Bunge și Google colaborează cu organizația de mediu Nature Conservancy și cu unitatea federativă Para din Brazilia pentru a extinde agricultura regenerativă, care se referă, în general, la practici precum cultivarea redusă a terenurilor și utilizarea mai redusă a pesticidelor.
Pentru prima dată, agricultura este un obiectiv major al summitului privind clima din acest an, o zi întreagă, pe 10 decembrie, fiind dedicată subiectelor legate de alimentație și agricultură.
"La COP28 suntem martorii unor progrese extraordinare în ceea ce privește transformarea sistemelor alimentare și agricole globale", a declarat ministrul pentru climă și mediu din Emiratele Arabe Unite, Mariam Almheiri, într-o declarație.
Grupurile de susținere doresc ca națiunile și companiile prezente să se angajeze să abordeze în special problema emisiilor de metan din agricultură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...