Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Cu o lungime de 15,5 metri și o anvergură a aripilor de peste 10 metri, Wingman este un model care va atrage atenția celor care vor vizita standul Airbus. „Wingman are drept scop creșterea capacităților actualelor avioane de luptă cu platforme fără echipaj care pot transporta arme și alți efectori”, a explicat Airbus.
Potrivit precizărilor sale, această dronă de tip „vânător” nu va fi autonomă deoarece va fi pilotată de pe un „avion de luptă, precum Eurofighter”. În schimb, va putea îndeplini misiuni considerate „de mare risc”, precum recunoașterea, blocarea sau chiar angajarea de ținte la sol sau în aer, „cu muniții sau rachete ghidate”.
Echipajele avioanelor de luptă vor lua „decizia finală, beneficiind în același timp de protecție și de expunere redusă la riscuri oferite de delegarea sarcinilor tactice către astfel de sisteme”, a insistat Airbus.
Macheta la scară reală a acestei drone Wingman, care va fi prezentată la salonul ILA, nu va fi neapărat reprezentativă pentru modelul susceptibil de a fi produs în masă. Dar, conform imaginii oferite de Airbus, aparatul va fi probabil supersonică judecând după intrarea de aer, de tip ESSD [Diverterless Supersonic Inlet sau DSI].
Este posibil ca designul acestei drone să fi beneficiat și de munca depusă în cadrul proiectului „Diabolo”. Derulat între 2018 și 2023 sub egida Centrului German pentru Aeronautică și Astronautică [DLR] și cu asistența Airbus Defence & Space GmBH și a producătorului de motoare MTU, acesta din urmă a constat în dezvoltarea de tehnologii pentru avioanele de vânătoare de generația următoare.
Luftwaffe a „exprimat în mod clar nevoia unei drone care să sprijine misiunile avioanelor sale de luptă până când SCAF va fi operațional în 2040. Conceptul nostru Wingman este răspunsul. Vom continua și perfecționăm această inovație făcută în Germania pentru a putea, pe termen lung, să oferim Luftwaffe o soluție accesibilă, cu performanța de care are nevoie pentru a maximiza efectele și a multiplica puterea flotei sale de luptă pentru anii 2030”, a declarat Michael Schoellhorn, CEO al Airbus Defence and Space.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...