Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Autorul articolului, profesorul Robert Farley explică faptul că recentul incident din Strămtoarea Kerci a amplificat starea de tensiune din zonă. Totuși, estimează semnatarul materialului din National Interest, ”după toate probabilitățile, Rusia nu va dori să dea peste cap situația existentă înaintea alegerilor prezidențiale din Ucraina, scrutin care poate aduce un plus de incertitudine.
Citește și Confruntarea monștrilor. Elicopter american versus elicopter rus
”Având în vedere încordarea care se menține la cote ridicate în relațiile dintre Rusia și Statele Unite, chiar și cea mai mică mișcare ar putea pune în pericol echilibrul precar stabilit în ultimii ani, aruncând Europa de est în haos, ipotetic vorbind”, scrie profesorul Farley.
Marea Chinei de Sud
Alt punct fierbine îl constituie situația din Marea Chinei de Sud. ”În prezent, confruntarea dintre Statele Unite și China din Marea Chinei de Sud se poartă în cadrul sancțiunilor economice și a divergențelor legate de tarifele vamale, dar dacă relațiile bilaterale vor continua să se deterioreze, conflictul ar putea iesi din acest cadru”, crede expertul american.
Citește și Avioanele F-35, pregătite pentru război. Prin ce teste trec acum
A treia asemenea regiune este, în opinia autorului, Golful Persic, unde tensiunea crește din cauza presiunilor economice exercitate de SUA asupra Iranului, dar și a conflictelor din Yemen și Siria. Farley este convins că, în condițiile importanței strategice a zonei, orice semn de instabilitate poate conduce la o confruntare deschisă între Moscova, Washingto, ba chiar Beijing.
Mai periculos
”Pacea este mai amenințată decât în urmă cu un an? Poate nu, deși distrugerea relațiilor dintre China și Statele Unite nu anunță decât necazuri. Cu timpul, aceste puncte fierbinți pot suferi schimbări, dar bazele fundamentale de conflict - destrămarea hegemoniei SUA și, implicit, a ordinii mondiale existente, înseamnă că viitorul apropiat va fi mai periculos decât trecutul recent”, concluzionează Robert Farley.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...