Elena Mateescu: Anul agricol 2024–2025, printre cei mai secetoși din ultimul secol
România riscă să încheie anul...
Cartierul general al Armatei, în plin centrul Madridului. Pe ușă de la intrare, un nou anunț: ”Secție de supraveghere epidemiologică a regiunii Madrid”. De la ora nouă dimineață, până la nouă seară, șapte zile din șapte, zece militari telefonează zilnic la 70-80 de persoane pentru a depista contacții celor identificați pozitiv la covid-19. Iar acesta este doar unul dintre centrele înființate în acest scop în Spania.
”Mă ocup de regiunea Madrid, refac traseul persoanelor contaminat cu SARS-CoV-2. Am numărul de telefon de la o astfel de persoană testată pozitiv. Înainte de toate, aș dori să aflu unde vă aflați acum? Pentru că trebuie să intrați în carantină pentru 10 zile”, spune unul dintre militari.
Detașați de statul central pentru a veni în ajutorul regiunilor celor mai afectate într-o țară unde absența mijloacelor umane a fost arătată cu degetul ca fiind una dintre cauzele revenirii în forță a epidemiei, peste 2.000 de soldați se ocupă acum de anchetele epidemiologice.
Folosind toate mijloacele posibile, ei caută, identifică și iau legătură cu indivizi care ar fi putut fi contaminați și, care ar putea, prin urmare să infecteze la rândul lor. Unii solicită programare de urgență pentru un test PCR, alții acceptă autoizolarea. ”Ideea este de a le oferi medicilor un plus de timp, în condițiile actualei crize sanitare”, a explicat comandantul infirmier Tomas Garcia.
Citește și Covid-19. IMUNITATE pe viață? Da, este posibil, dar cu o CONDIȚIE
”În general, sunt între 2 și 3 contacți pentru fiecare persoană contaminată, dar se poate ajunge și la 7, chiar mai mult. Depinde de locul de muncă. Dacă este vorba despre un cadru didactic sau un angajat al unui fast-food, lucrurile se complică”, a continuat el. Potrivit spuselor sale, esențial este calmul. ”Înainte de toate, noi cei care aducem o veste atât de proastă trebuie să transmitem și încredere, să evităm panica”, a explicat Tomas Garcia.
”Nu, nu este vina dumneavoastră. Evident că nu ați dorit să faceți rău nimănui. Nu vă mai gândiți la asta”. Caporalul Rafael Medel spune că ”un astfel de apel poate fi un șoc pentru mulți. Când știi ce s-a întâmplat în Spania, nu poți primi cu zâmbetul pe buze vestea că ai fost contact sau că rezultatul testului este pozitiv”, a adăugat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România riscă să încheie anul...
Fostul mare campion de tenis...
Modificările de TVA care intră...
Zeci de localități din opt...
Curtea Constituțională a...
Pentru prima dată din anii ’90,...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...
Noi reguli pentru retrocedarea...
Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri...
Bursa de Valori Bucureşti a...
Legea austerității a fost...
Autoritatea de Supraveghere...