Prețul acțiunilor a crescut cu 2,26%. Potrivit agenției Interfax, în cadrul acordului, Gohran, o instituție de stat care gestionează formarea fondului național de metale și pietre prețioase, a achiziționat luna aceasta primul lot de diamante de la ALROSA.
Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită. Gokhran operează în limita bugetului alocat, respectiv 51,5 miliarde ruble (aproximativ 595 milioane dolari) pentru achiziționarea de aur, arging, diamante, platină și altele.
Publicația economică RBK precizează că, după toate probabilitățile, astfel de achiziții vor continua pe tot parcursul acestui an.
„Este unul dintre instrumentele de susținere a economiei în condiții de sancțiuni. Prin aceste tranzacții, ALROSA se va putea menține, din punct de vedere financiar, pe linia de plutire interzicerea pietrelor prețioase rusești pe piețele lumii”, a explicat unul dintre interlocutorii Interfax.
La 6 septembrie 2022, Serghei Ivanov, care era șeful companiei la acel moment, a declarat că ALROSA nu discută încă un acord de cumpărare de diamante cu Gokhran, care ar putea garanta utilizarea capacității și ar putea sprijini performanța financiară a companiei pe fondul sancțiunilor SUA. În același timp, el a subliniat că, dacă va fi necesar, „statul va analiza cu bucurie oportunitatea unei asemenea înțelegeri”, a spus el.
ALROSA se consideră cel mai mare producător de diamante din lume, cu o cotă de 95% din producția rusă și 27,5% din producția mondială. Compania are acces la o treime din rezervele mondiale de diamante. Vinde la export mai mult de 90% din pietrele extrase. Activele miniere ale ALROSA sunt situate în Yakutia și regiunea Arhangelsk.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.