Alt vaccin care capotează în fața TULPINII SUD-AFRICANE a SARS-CoV-2
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
O nouă pandemie ameninţă Europa. Virusul, detectat şi în România
O nouă pandemie ameninţă Europa. Virusul, detectat şi în România
Varianta sud-africană a coronavirusului ar putea reduce semnificativ gradul de protecție al vaccinurilor Pfizer.

Un studiu de laborator sugerează că varianta sud-africană a coronavirusului poate reduce cu două treimi protecția oferită de vaccinul Pfizer/BioNTech și nu este clar dacă au declarat reprezentanții companiilor, relatează Jpost.

Oamenii de știință de la cele două companii, împreună cu cei de la Universitatea din Texas Medical Branch (UTMB) au folosit pentru studiu un virus creat în laborator care conține mutații identice cu cele descoperite la virusul din Africa de Sud, mutație cunoscută sub numele de B.1.351.

Cercetătorii au testat virusul utilizând sângele prelevat de la persoane cărora li s-a administrat vaccinul și au constatat o reducere de două treimi a nivelului de anticorpi în comparație cu situația în care vaccinul a fost administrat împotriva unei versiuni comune a virusului. Constatările cercetătorilor au fost publicate în New England Journal of Medicine (NEJM).

Chiar dacă varianta în cauză reduce semnificativ eficacitatea, vaccinul ar trebui să contribuie la protejarea împotriva cazurilor severe ale bolii și a decesului, au menționat cercetătorii.

De asemenea, Moderna a publicat date similare, care arătau o reducere de până la șase ori a numărului de anticorpi expuși la varianta sud-africană. Moderna a mai spus că eficacitatea vaccinului său împotriva variantei sud-africane, testată în condiții reale, rămâne de stabilit, compania declarând că are încredere că vaccinul va funcționa și împotriva tulpinii mutante. 

Citește și: Tulpina britanică vs varianta africană. Concluzia este ȘOCANTĂ

AstraZeneca pregătește o armă împotriva noii tulpini africane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel