Altfel de ciocolată. Arată la fel, dar e mai gustoasă. Află secretul

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Ceva total deosebit, promite compania elvețiană
Ceva total deosebit, promite compania elvețiană
Cum să reinventezi ciocolata fără a adăuga alte arome și ingrediente? Simplu: folosind fructul arborelui de cacao și nimic mai mult. Liderul mondial în domeniu, Barry Callebaut a prezentat o nouă metodă de a produce ciocolata pentru a răspunde la provocările unei industrii în căutarea unei noi identități.

”Ciocolata este făcută din boabele de cacao, care sunt sânburii unui fruct. Dar de ce să folosești însă doar sâmburii și restul să arunci? Nu are nici o noimă din punct de vedere ecologic sau economic”, explică Antoine de Saint-Affrique, patronul grupului elvețian.

În prezent, majoritatea producătorilor de ciocolată, industriali sau artizanali, nu cumpără de pe plantațiile de cacao decât sâmburii. Restul, adică 70% din fruct, se aruncă. Ca și cum noi am consuma numai sâmburi de portocală.

Citește și Angajați să mănânce bunătăți. Condiții impuse pentru candidați

Pentru noua sa ciocolată, dar și pentru alte produse alimentare, inclusiv băuturi, Barry Callebaut va folosi tot fructul, adică și pulpa, potrivit unui proces de transformare care intervine în decurs de două ore de la recoltare. Fără zahăr adăugat, dulceața, mai fină și delicată, vine de la sucul îndulcit natural.

Rezultatul: o ciocolată din fructul întreg (WholeFruit chocolate), care are, desigur, gust de ciocolată, dar mai rafinat, conținând 90% fibre, 25% proteine în plus față de produsele standard și 40% mai puțin zahăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com

pixel