Urmărește dezbaterea live

Altfel de ciocolată. Arată la fel, dar e mai gustoasă. Află secretul

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Ceva total deosebit, promite compania elvețiană
Ceva total deosebit, promite compania elvețiană
Cum să reinventezi ciocolata fără a adăuga alte arome și ingrediente? Simplu: folosind fructul arborelui de cacao și nimic mai mult. Liderul mondial în domeniu, Barry Callebaut a prezentat o nouă metodă de a produce ciocolata pentru a răspunde la provocările unei industrii în căutarea unei noi identități.

”Ciocolata este făcută din boabele de cacao, care sunt sânburii unui fruct. Dar de ce să folosești însă doar sâmburii și restul să arunci? Nu are nici o noimă din punct de vedere ecologic sau economic”, explică Antoine de Saint-Affrique, patronul grupului elvețian.

În prezent, majoritatea producătorilor de ciocolată, industriali sau artizanali, nu cumpără de pe plantațiile de cacao decât sâmburii. Restul, adică 70% din fruct, se aruncă. Ca și cum noi am consuma numai sâmburi de portocală.

Citește și Angajați să mănânce bunătăți. Condiții impuse pentru candidați

Pentru noua sa ciocolată, dar și pentru alte produse alimentare, inclusiv băuturi, Barry Callebaut va folosi tot fructul, adică și pulpa, potrivit unui proces de transformare care intervine în decurs de două ore de la recoltare. Fără zahăr adăugat, dulceața, mai fină și delicată, vine de la sucul îndulcit natural.

Rezultatul: o ciocolată din fructul întreg (WholeFruit chocolate), care are, desigur, gust de ciocolată, dar mai rafinat, conținând 90% fibre, 25% proteine în plus față de produsele standard și 40% mai puțin zahăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur
Bursă / sursa foto: Freepik.com

Simona Bucura-Oprescu, anunț despre pensii, la DC NEWS

Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității...

Jonas Gahr Støre, premierul Norvegiei

Norvegienii s-au răzgândit și vor în UE! Ce i-a convins?

Norvegia revine pe radarul geopolitic european, pe...

Sebastian Burduja / FOTO: gov.ro
Europa nu stă cu mâinile încrucișate / Ilustrație: Oana Pavelescu
Turiști / Foto: Freepik
Accident / Sursa: Freepik.com
Foto: Freepik.com
ANAF / Foto: DCBusiness
Foto: Freepik.com
Cardu social / Ilustrație: DCBusiness
Tesla / sursa foto: Flicker.com
Pete Hegseth și Mark Rutte, secretarul general al NATO
Poluare / Foto: Freepik
Se întoarce iarna
Satelit SpaceX / FOTO: Unsplash
Dosare de pensii
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Cele cinci știri ale aceste dimineți sunt despre:...

Bursa de Valori București
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Dolari / sursa foto: Freepik.com
De unde am plecat și unde am ajuns! / FOTO: Freepik
Bani / Foto: Freepik

Curs BNR. Leul câștigă teren, aurul devine tot mai scump

Banca Națională a României a anunțat cursul monedei...

Prăbușire de proporții / FOTO: Freepik
Goană după aur / FOTO: Freepik

HSBC prezintă trei scenarii favorabile pentru aur

Analiștii HSBC identifică mai multe scenarii în care...


pixel