Amazon a început să folosească roboți umanoizi pentru gestionarea mărfurilor din depozite
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Amazon
Amazon
Amazon face pași concreți în a-și automatiza munca din depozite, lucru nu foarte îmbucurător pentru muncitorii companiei.

Amazon testează roboți umanoizi în depozitele de mărfuri din SUA, în încercarea gigantului tehnologic de a-și automatizează tot mai mult operațiunile.

Amazon a declarat că această schimbare are ca scop simplificarea muncii angajaților astfel încât să le permită să livreze mai bine produsele clienților.

Compania a precizat că testează un nou robot numit Digit, care are brațe și picioare și care poate să se deplaseze, să apuce și să manipuleze marfa asemenea unui om, arată BBC.

Un sindicat britanic a declarat că Amazon "își tratează angajații ca pe niște roboți de ani de zile".

"Automatizarea Amazon este [o] cursă cu capul înainte spre pierderea locurilor de muncă. Am văzut deja cum sute de locuri de muncă au dispărut din cauza aceste tehnologii în centrele de companiei", a declarat Stuart Richards, un organizator al sindicatului britanic GMB.

În momentul în care a fost făcut anunțul, Amazon a declarat că sistemele sale robotice au contribuit de fapt la crearea a "sute de mii de noi locuri de muncă" în cadrul operațiunilor sale.

"Aceasta include 700 de noi tipuri de locuri de muncă, în roluri calificate, care nu existau înainte în cadrul companiei", a precizat un reprezentat Amazon.

Potrivit gigantului tehnologic, în prezent compania deține peste 750.000 de roboți care lucrează "în colaborare" cu personalul său uman, fiind adesea folosiți pentru a prelua "sarcini foarte repetitive".

Șeful tehnologic al Amazon Robotics, Tye Brady, a declarat reporterilor, în cadrul unei ședințe de informare a presei din Seattle, că oamenii sunt "de neînlocuit" și a contestat sugestia potrivit căreia compania ar putea avea depozite complet automatizate în viitor.

"Experiența noastră a fost că aceste noi tehnologii creează de fapt locuri de muncă, ne permit să creștem și să ne extindem. Și am văzut multiple exemple în acest sens prin intermediul roboților pe care îi avem astăzi”, a declarat Scott Dresser, de la Amazon Robotics.

Amazon și-a intensificat utilizarea roboților în ultimii ani, pe măsură ce a crescut presiunea pentru reducerea costurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel