Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Amazon testează roboți umanoizi în depozitele de mărfuri din SUA, în încercarea gigantului tehnologic de a-și automatizează tot mai mult operațiunile.
Amazon a declarat că această schimbare are ca scop simplificarea muncii angajaților astfel încât să le permită să livreze mai bine produsele clienților.
Compania a precizat că testează un nou robot numit Digit, care are brațe și picioare și care poate să se deplaseze, să apuce și să manipuleze marfa asemenea unui om, arată BBC.
Un sindicat britanic a declarat că Amazon "își tratează angajații ca pe niște roboți de ani de zile".
"Automatizarea Amazon este [o] cursă cu capul înainte spre pierderea locurilor de muncă. Am văzut deja cum sute de locuri de muncă au dispărut din cauza aceste tehnologii în centrele de companiei", a declarat Stuart Richards, un organizator al sindicatului britanic GMB.
În momentul în care a fost făcut anunțul, Amazon a declarat că sistemele sale robotice au contribuit de fapt la crearea a "sute de mii de noi locuri de muncă" în cadrul operațiunilor sale.
"Aceasta include 700 de noi tipuri de locuri de muncă, în roluri calificate, care nu existau înainte în cadrul companiei", a precizat un reprezentat Amazon.
Potrivit gigantului tehnologic, în prezent compania deține peste 750.000 de roboți care lucrează "în colaborare" cu personalul său uman, fiind adesea folosiți pentru a prelua "sarcini foarte repetitive".
Șeful tehnologic al Amazon Robotics, Tye Brady, a declarat reporterilor, în cadrul unei ședințe de informare a presei din Seattle, că oamenii sunt "de neînlocuit" și a contestat sugestia potrivit căreia compania ar putea avea depozite complet automatizate în viitor.
"Experiența noastră a fost că aceste noi tehnologii creează de fapt locuri de muncă, ne permit să creștem și să ne extindem. Și am văzut multiple exemple în acest sens prin intermediul roboților pe care îi avem astăzi”, a declarat Scott Dresser, de la Amazon Robotics.
Amazon și-a intensificat utilizarea roboților în ultimii ani, pe măsură ce a crescut presiunea pentru reducerea costurilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...