Amendă de 5.000 de lei pentru românii care fac această greșeală
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ar fi păcat să pierdeți degeaba o grămadă de bani
Ar fi păcat să pierdeți degeaba o grămadă de bani
Zăpușeala din apartamente, căldura de pe stradă, nopțile toride îi gonesc pe orășeni în locuri mai răcoroase. Cum nu poți pleca la mare la fiecare sfârșit de săptămână, alegi o variantă mai ieftină și, de ce nu, mai la îndemână. O ieșire la iarbă verde în cea mai apropiată pădurice. 

Tocmai de aceea este bine să nu uităm că până și în pădure există reguli ce trebuie respectate. Și care, odată încălcate, atrag după sine amenzi usturătoare. Bani pierduți, practic, aiurea. 

De regulă, când ies la iarbă verde, românii se întrec făcând grătare: mici, cârnați, friptură, frigărui, nimic nu lipsește de pe listă. Este bine de știut totuși că distracția poate fi stricată de o amendă, dacă românii nu se conformează regulilor și fac o greșeală care poate să îi coste până la 5.000 de lei.

Conform legii, focul pentru un grătar savuros poate fi aprins doar în locurile special amenajate în acest sens. În caz contrar, amenda poate ajunge de la 2.000 la 5.000 de lei. Pentru a verifica dacă așa numita „lege a picnicului” este respectată, polițiștii, jandarmii ori inspectorii Gărzii Naționale de Mediu fac verificări pe teren. În ciuda faptului că unii petrecăreți se gândesc că vor lăsa curat la plecare, picnicurile care nu se află în spații dedicate riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

În București, cei care își doresc să petreacă în aer liber au mai mult variante pentru ieșirile la iarbă verde. Printre acestea se numără pădurea Pustnicu, Cernica, Parcul Mogoșoaia, Comana, Baza Electrica de pe Lacul Snagov, Căldărușani din comuna Grădiștea.

Citește și Uleiul de floarea soarelui înlocuit în zeci de produse, printre care nuggets și chipsuri

Pentru că sezonul cald va permite să petrecem mai mult timp în aer liber, la iarbă verde, este important să cunoaște care sunt regulile pe care trebuie să le respectăm pentru a nu risca să fim amendați.

- gunoiul se aruncă selectiv și doar în locurile special amenajate. În caz contrar, amenda este de la 100 la 3.000 de lei;

- autorismele se lasă doar în spațiile destinate, altfel șoferii sunt amandați cu 200 de lei;

- vesela nu se spală în apele din apropiere. Amenzile variază între 100 sau 200 de lei;

Autoritățile locale au obligația de a pregăti locuri delimitate corespunzător, cu parcări și containere pentru depunerea selectivă a deșeurilor, precum și spații în care să fie permisă aprinderea focului. În caz contrar, autoritățile riscă amenzi între 10.000 și 50.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel