„Nu faceți pipi în direcția Rusiei” este mesajul scris în limba engleză pe panoul amplasat chiar lângă un semn oficial ce informează că zona respectivă este supravegheată video de polițiștii de frontieră, iar autorităţile de la Oslo recunosc că cei care nu respectă recomandarea sunt pasibili de amendă. Panoul se află pe malul unui râu care separă Norvegia de Rusia, iar locul este foarte popular printre turiști, care vin aici să-și facă selfie-uri. Linia de frontieră trece chir prin mijlocul râului, iar distanța până la malul rusesc este de doar câțiva metri.
Documentul care a DEZBINAT Guvernul. Ce înseamnă de fapt Programul Anghel Saligny
Comisarul norvegian de frontieră, Jens Høilund, a declarat pentru The Barents Observer că nu are cunoștință de „evenimente specifice din vremurile recente” care au determinat apariția semnului. El a recunoscut însă că polițiștii de frontierăsunt prezenţi adesea în zonă pentru a-i avertiza pe vizitatori, înainte ca „astfel de încercări să se transforme într-un incident”. „Poliția, grănicerii și comisariatul de frontieră vor încerca să prevină incidentele care ar putea duce la încălcarea acordului cu Rusia, inclusiv comportamentele jignitoare”, a mai spus el. „Urinatul în natură nu este neapărat jignitor, dar depinde cum interpretezi. Aici, intră sub incidența legii care interzice comportamentul ofensator la graniță„, a conchis Høilund, citat de The Moscow Times.
O lege norvegiană veche din 1950 prevede, printre altele, că este interzis „comportamentul provocator la frontieră față de statul vecin sau față de autoritățile acestuia”. Jens Høilund recunoaște însă că autoritățile ruse nu s-au plâns niciodată că s-ar fi simțit ofensate de un comportament ca cel în privința căruia avertizează panoul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.