Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Într-un interviu acordat duminică postului de televiziune al armatei ruse Zvezda, Ierhov a subliniat că, în segmentul turcesc al reţelelor sociale, creşte furia şi ura faţă de ruşi, fapt ce, în opinia sa, nu ar trebui ignorat întrucât aminteşte de situaţia de acum cinci ani, când a fost ucis predecesorul său la post la Ankara.
A început revoluția roboților militari. Singapore pune Rusia pe jar
"În ceea ce priveşte ameninţările, le-am tot evocat în ultimul timp, iar pe cele mai odioase le-am făcut chiar publice. Printre ultimele pe care le-am primit ieri seara (sâmbătă - n.r.) şi în cursul dimineţii sunt unele precum: 'Vom ridica zgârie-nori din craniile militarilor ruşi' , 'Veţi plăti preţul pentru fiecare picătură de sânge vărsat' ", a spus el în intervenţia de la canalul Zvezda, subliniind că astfel de mesaje trebuie luate în serios, deoarece este vorba despre securitatea cetăţenilor ruşi în Turcia.
"Mulţi experţi apreciază că situaţia creată în ultimul timp, mai ales în spaţiul informaţional, seamănă cu cea de acum cinci ani când ne aducem bine aminte cum au evoluat lucrurile", a spus el, evocând moartea predecesorului său la post, Andrei Karlov.
Andrei Karlov a fost ucis la 19 decembrie 2016 în timp ce rostea un discurs la un vernisaj la Centrul de Artă Contemporană din Ankara, fiind împuşcat în spate de un fost poliţist turc, care a strigat: "Să nu uităm de Siria", "să nu uităm de Alep".
În interviul pentru Zvezda, actualul ambasador al Rusiei la Ankara a ţinut să mulţumească autorităţilor turce, care au luat măsuri suplimentare de securitate la misiunea diplomatică rusă, dar el a recunoscut este greu să protejezi pe fiecare angajat diplomatic în parte sau pe cetăţenii ruşi aflaţi pe teritoriul Turciei.
În acest context, Kremlinul şi-a exprimat încrederea că Ankara va fi capabilă să-i protejeze pe cetăţenii ruşi din Turcia de posibilele consecinţe ale unor astfel de ameninţări.
În pofida unui acord de dezescaladare încheiat între Moscova şi Ankara, regimul sirian îşi continuă ofensiva la Idlib, controlată de grupări rebele şi jihadiste, cu sprijinul aviaţiei ruse, potrivit AFP.
Intensificarea bombardamentelor a dus săptămâna trecută la un schimb aprins de declaraţii între Ankara, care îi susţine pe rebeli, şi Moscova, aliată a preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Tensiunea a crescut între Ankara şi Moscova după moartea a 14 turci ucişi în bombardamentele forţelor guvernamentale siriene în regiune.
Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, ceruse duminică Rusiei să facă uz de influenţa sa pentru ca atacurile regimului Bashar al-Assad la Idlib să înceteze.
O delegaţie turcă urmează să se deplaseze luni la Moscova, după o vizită a responsabililor ruşi săptămâna trecută care s-a încheiat fără niciun acord concret.
Rusia a intervenit în războiul sirian în septembrie 2015, întorcând balanţa în favoarea regimului preşedintelui Bashar al-Assad, care controlează la ora actuală peste 70% din teritoriul naţional.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...