Amenzi de 40.000 de lei! Sancțiune pentru șoferii care nu respectă această regulă
Autor: Andreea Ionescu
Data actualizării:
Data publicării:
Nu sunt amenzi noi. Sunt doar majorate de zeci de ori
Nu sunt amenzi noi. Sunt doar majorate de zeci de ori
Proprietarii de autoturime care circulă sau își parchează mașinile pe plaje, diguri sau faleze s-ar putea trezi cu amenzi de 40 de ori mai mari comparativ cu sancțiunile aplicate în prezent pentru aceste fapte. Este ceea ce prevede un proiect de lege aflat în dezbaterea senatorilor.

Proiectul în cauză vizează, de fapt, modificarea Ordonanței de urgență nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei de coastă. Concret, se propune o majorare substanțială, de nu mai puțin de 40 de ori, a amenzii ce poate fi aplicată în cazul celor care intră cu mașina pe plajă.

Astfel, “circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze, cu excepţia locurilor anume destinate în acest scop sau pentru intervenţii operative” va putea fi sancționată, după ce proiectul va intra în vigoare, cu amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei, în cazul persoanelor fizice.

În prezent, OUG 202/2002 stabilește, în cazul aceleiași contravenții, amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei, menționează Avocatnet. Ținând cont de faptul că amenzile contravenționale se pot plăti, într-un termen de 15 zile de la momentul primirii procesului-verbal, pe jumătate din minimul ei, cei prinși acum că intră cu mașina pe plajă plătesc, de cele mai multe ori, amenzi de maximum 250 de lei.

Citește și Amendă uriașă pentru Polonia. Varșovia nu închide o mină de cărbune și amenință

Potrivit proiectului, aceleași amenzi, cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei, ar trebui să se aplice și pentru “camparea în structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare ce nu au fost clasificate”.

Se propune majorarea amenzilor pentru conducerea sau parcarea vehiculelor pe plajă, deoarece, în prezent, nivelul amenzilor nu descurajează astfel de practici.

Inițiatorii proiectului sunt de părere că, “prin achitarea acestor sume, contravenientul nu conştientizează gravitatea faptelor săvârşite şi consecinţele acestei fapte şi nici nu este motivat să respecte obligaţiile legale ori să ia măsuri pentru intrarea în legalitate sau pentru prevenirea apariţiei acestor incidente în viitor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...


pixel