BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Cerința e cuprinsă într-o propunere legislativă care a trecut deja de Senat și va presupune susținerea unui test-grilă și parcurgerea unui curs special de pregătire. Prin urmare, necesitatea de a avea un certificat de atestare profesională emis de Autoritatea Rutieră Română (ARR) va deveni oficială dacă Propunerea legislativă privind activităţile de transport alternativ cu un vehicul cu şofer “VTS” va obține și votul favorabil al deputaților și aprobarea președintelui României. Totuși, sunt posibile modificări.
Condiții de atestare
"Conducătorii autoturismelor cu care se efectuează servicii de transport alternativ au obligația să dețină certificat de atestare profesională pentru serviciile de transport persoane în regim de închiriere eliberat de Autoritatea Rutieră Română - A.R.R. - în condițiile legislației în vigoare", prevede propunerea adoptată de Senat. Condițiile de atestare se regăsesc în Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.
Cei care vor să obțină o atare certificare pentru transportul în regim de taxi sau de închiriere trebuie să treacă un test-grilă (la care e necesar un punctaj minim de 70%), dar nu înainte de a prezenta o serie de documente, respectiv dovada că a făcut un curs special de pregătire profesională pentru practicarea transportului de persoane în regim de taxi sau a transportului în regim de închiriere, cu o durată maximă de până la trei luni și dovada plății taxei ARR privind testarea.
Citește și Vrei să fii șofer UBER? Ai nevoie de un cazier curact ca lacrima
Certificatul se acordă pe o perioadă nedeterminată, vizat însă o dată la cinci ani, conform Legii taximetriei. Lipsa documentului va fi pedepsită cu amendă între 1.000 și 5.000 de lei Totuși, șoferii care vor vrea să se înregistreze pe platformele de ridesharing vor trebui să prezinte de la bun început astfel de certificări. Textul propunerii legislative îi va obliga pe operatorii de astfel de platforme să verifice că sunt îndeplinite condițiile legale cerute de lege pentru conducătorii auto. Fără îndoială, legea se va aplica și celor care sunt deja înregistrați pe aceste platforme.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...