Amenzi rutiere cu ajutorul camerelor de bord sau a celor de surpaveghere
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Amenzi rutiere cu ajutorul camerelor de bord sau a celor de surpaveghere
Amenzi rutiere cu ajutorul camerelor de bord sau a celor de surpaveghere
Camerele instalate la bordul mașinilor sau cele de supraveghere ar putea să îi ajute pe polițiști la aplicarea amenzilor rutiere, se spune într-o propunere legislativă care urmează să fie dezbătută în Senat.

În propunerea înaintată senatorilor pentru modificare OUG 195/2002 care reglementează circulația pe drumurile publice, sunt prevăzute noi condiții privind sancționarea șoferilor care încalcă legea și regulile de circulație.

Inițiatorul modificării propune introducerea :“unor mijloace tehnice video folosite de participanții la trafic sau de autoritățile administrației publice locale” în constatarea contravențiilor comise de șoferi și nu doar a camerelor omologate.

Propunerea specifică și condițiile în care înregistrările acestea pot fi utilizate de către polițiști: “acestea permit stabilirea certă a numărului de înmatriculare, culorii, mărcii și modelului vehiculului implicat în săvârșirea contravenției, precum și a datei, orei și locului săvârșirii contravenției”.

Totodată, noua inițiativă stabilește și pedepsele pentru cei care falsifică înregistrările video și anume, cel care comite o asemenea faptă este sancționată cu amendă.

Vor fi sancționați nu doar cei care falsifică și prezintă înregistrarea polițiștilor dar și a celor care prezintă falsul autorităților dar nu au participat la falsificarea imaginilor, amenda ridicându-se la sua de până la 2.900 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel