Ilie Bolojan și Tánczos Barna pregătesc pachetul de reformă pe repede înainte
Premierul Ilie Bolojan a...
David Turk a subliniat arătat că România are o mare problemă privind acordarea de licențe iar redefinirea acestui aspect este extrem de important pentru dezvoltarea țării.
Oficialul american a spus că este importantă reducerea birocrației și este deosebit de mulțumit că a putut participa la raportului final al proiectului "Comprehensive redesign of the licensing system in Romania".
Reprezentantul Departamentului de Energie al SUA a spus că în această perioadă în care toată lumea se confruntă cu mari provocări economice este important ca răspunsul să fie prin reforme pentru a face față actualelor probleme.
”România este o poveste de succes pentru Europa. Procesul de conversie a țării s-a desfășurat foarte rapid în ultimii ani, iar acest lucru este important că continue și în următorii ani”, a spus David Turk însă a arătat că totuși există o problemă legată de productivitate, care s-a îmbunătățit dar care trebuie să fie în atenția Guvernului și mai departe.
În acest context, oficialul american a atras atenția că inovației nu i se acordă suficientă importanță iar în acest sens este necesară reducerea birocrației pentru acest gen de activitate. Acest lucru va duce în cele din urmă și la îmbunătățirea productivității.
Despre mediul în care afacerile se desfășoară în România, raportul arată cât de restrictiv este mediul iar dacă se merge mai adânc în raportul ”Comprehensive redesign of the licensing system in Romania” arată că procedurile de obținere a licențelor este o problemă: ”Să începi o afacere în România nu este o problemă. Problema este cu obținerea licențelor și aprobărilor pentru ca o afacere să înceapă să funcționeze. Turk a dat exemplul modului în care se obțin aprobările pentru mediu, sănătate, incendiu etc. Despre aceste probleme se vorbește în raport cât și despre modul în care acestea se pot rezolva”.
David Turk a atras atenția că în România se cer 111 aprobări de la 43 de instituții publice și în raport s-a încercat să se simplifice lucrurile și a fost dezvoltat un ghid legislativ care va ajuta la rezolvarea acestor probleme.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Premierul Ilie Bolojan a...
Ministerul Afacerilor Interne,...
Statul reia sprijinul pentru...
Judecătorii CCR ar putea rămâne...
România nu pierde niciun euro...
Banca Națională a României a...
Piața de capital românească a...
e-Factura, amânată pentru micii...
Ministrul Finanțelor anunță...
Vijeliile au făcut ravagii:...
AUR atacă la Curtea...
Printre cele mai sensibile...
Prima moţiune de cenzură cu care s-a confruntat Guvernul...
Declarația SAF-T pentru iunie...
Leul s-a apreciat luni, 14...
Creșterea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) are...
Prețurile carburanților pe 14...
ROBOR și IRCC, în scădere...
Guvernul pregătește eliminarea unor scutiri și deduceri...