Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Fenomenul a fost pus de experții în domeniu pe seama creșterii ratelor ipotecare și a prețurilor care i-au alungat de pe piața imobiliară pe cei care cumpără pentru prima dată și pe cei care caută ceva mai deosebit, o proprietate mai aparte.
Vânzările de locuințe noi s-au prăbușit cu 16,6%, la o rată anuală ajustată sezonier de 591.000 de unități luna trecută, cel mai scăzut nivel din aprilie 2020, potrivit datelor Departamentului pentru Comerț. Ritmul vânzărilor din martie a fost revizuit în scădere la 709.000 de unități, de la 763.000 de unități raportate anterior. Vânzările scad de patru luni consecutive.
Economiștii chestionați de Reuters prognozaseră că vânzările de locuințe noi, care reprezintă o mică parte din vânzările de case din SUA, vor scădea la 750.000 de unități. În aprilie, vânzările au scăzut cu 26,9% în ritm anual. Acestea au atins o rată de 993.000 de unități în ianuarie 2021, cel mai ridicat nivel de la sfârșitul anului 2006.
Piața imobiliară este segmentul cel mai sensibil la rata dobânzii din economie, iar vânzările de locuințe noi sunt un indicator principal al sectorului, deoarece sunt luate în calcul la semnarea contractelor.
Citește și Rușii au luat cu asalt piața imobiliară din Turcia
Ipoteca cu rată fixă pe 30 de ani a depășit 5% în aprilie pentru prima dată din februarie 2011, potrivit datelor agenției de finanțare ipotecară Freddie Mac. Aceasta a sărit la o medie de 5,25% în săptămâna care s-a încheiat la 19 mai, în condițiile în care Rezerva Federală majorează ratele dobânzilor pentru a răci cererea internă și a reduce inflația ridicată.
Datele de săptămâna trecută au arătat că vânzările de locuințe deținute anterior au scăzut în aprilie la minimul ultimilor doi ani, în timp ce autorizațiile de construcție pentru locuințe unifamiliale au înregistrat cel mai scăzut nivel din octombrie anul trecut. În luna mai, încrederea constructorilor de locuințe unifamiliale a fost aproape de minimul ultimilor doi ani.
Numărul de locuințe a căror construcție a fost aprobată, dar care nu a fost încă începută, a atins un nivel record, deoarece constructorii se confruntă cu penurie de materii prime, dar și cu prețuri la articole precum cherestea, dulapuri, uși de garaj, blaturi și electrocasnice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...