Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Potrivit unei propuneri a primarului Femke Halsema, doar cetăţenii olandezi vor putea să intre în cafenelele din Amsterdam unde se vinde canabis. Propunerea, sprijinită de poliţia şi procuratura locală, este destinată să răspundă la proliferarea traficului cu droguri şi crima organizată care au legătură comerţul cu marijuana.
"Piaţa de canabis este mult prea mare şi supraîncălzită. Vreau să reduc piaţa canabisului şi să o fac mai gestionabilă. Condiţia să fii cetăţean este una ambiţioasă, dar nu văd altă alternativă", a spus primarul din Amsterdam.
O planetă ascunsă în spatele soarelui? Ce spun astronomii
Femke Halsema şi-a trimis vineri propunerea Consiliului Local din Amsterdam, demarând procesul de dezbatere politică, ce include şi discuţii cu privire la o perioadă de tranziţie cu proprietarii cafenelelor. Edilul se aşteaptă ca măsura să intre în vigoare anul viitor, cel mai devreme.
Aceasta este ultima iniţiativă demarată de autorităţile din Amsterdam pentru a reduce fluxul de vizitatori şi a îmbunătăţi calitatea vieţii pentru locuitori. Grupuri mari de turişti au inundat Amsterdamul, după ce zborurile ieftine cu avionul au făcut din acest oraş o destinaţie populară de weekend.
Înainte de carantinele impuse de coronavirus, renumitul district roşu din Amsterdam, cafenelele unde se vinde canabis şi canalele din Amsterdam atrăgeau peste un milion de vizitatori în fiecare lună, mai multă decât populaţia permanentă a oraşului.
"Cafenelele, în special cele din centru, funcţionează în mare parte pentru turişti. Creşterea turismului nu a făcut decât să crească cererea şi a atras grupările infracţionale în acest proces", a spus Halsema.
Deşi scăderea numărului de turişti, ca urmare a pandemiei, a dat o lovitură bugetului oraşului, prima femeie care ocupă postul de primar al Amsterdamului este hotărâtă să restructureze acest sector după ce va trece criza. Faptul că le va fi interzis accesul în cafenelele unde se vinde canabis ar putea să îi descurajeze pe unii dintre potenţialii turişti.
Vizitarea unei cafenele unde se vinde canabis era un "motiv foarte important" pentru 57% dintre vizitatorii străini în centrul Amsterdamului, care include şi faimosul cartier roşu, arată un studiu comandat de Guvernul olandez.
În prezent, în Amsterdam există 166 de cafenele şi majoritatea dintre ele nu sunt necesare dacă planul edilului va intra în vigoare. Potrivit studiului guvernamental, ar fi nevoie de doar 68 de cafenele pentru a acoperi cererea locală de canabis.
Restricţii similare se aplică deja în oraşele Maastricht şi Den Bosch, care au reacţionat după ce cafenelele lor au fost luate cu asalt de vizitatori din Germania, Franţa şi Belgia. Aceste eforturi sunt susţinute de o lege olandeză din 2013, care este destinată să favorizeze piaţa locală de canabis şi să reducă turismul în vederea consumului de droguri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Statele Unite vor impune taxe...
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
Revolut lansează o nouă...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...