Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Pentru desfășurarea inspecției fiscale, potrivit capitolului I „Inspecția fiscală”, și a controlului inopinat, potrivit capitolului II „Controlul inopinat” din titlul VI „Controlul fiscal” din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare Codul de procedură fiscală, precum și pentru efectuarea unei constatări la fața locului, potrivit art. 65 „Constatarea la fața locului” din capitolul V „Administrarea și aprecierea probelor” din titlul III „Dispoziții procedurale generale” din Codul de procedură fiscală, se eliberează legitimații de control fiscal organelor de inspecție fiscală, se arată în ordin.
Legitimațiile de control fiscal prevăzute la art. 1 atestă împuternicirea specială a titularului în fața contribuabilului, ce implică exercițiul autorității de stat, acordată pe timpul îndeplinirii atribuțiilor ce îi revin, potrivit titlului VI, respectiv titlului III din Codul de procedură fiscală. Legitimația de control fiscal este valabilă numai însoțită de ordinul de serviciu semnat de conducătorul organului de inspecție fiscală. Legitimațiile de control fiscal au regim special, sunt nominale și se distribuie de către A.N.A.F., se mai arată în ordin.
Prezentul ordin intră în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Aşa arată legitimaţia de control fiscal ANAF:
1. Descrierea legitimației:
a) dimensiuni: 85 mm/55 mm;
b) fotografia este color, are dimensiunile de 20 x 30 mm;
c) material utilizat: legitimații tip card, material PVC, personalizate prin imprimare, fără alte înscrisuri pe verso.
2. Avizarea legitimației de control fiscal se efectuează prin semnarea de către directorul general al organului fiscal. Semnătura este poziționată pe drapelul României, în partea inferioară.
3. Elementele de particularizare a legitimației de control fiscal sunt:
a) drapelul României, având dimensiunile de 9 x 55 mm, poziționarea acestuia în partea dreaptă a legitimației de control fiscal și având intensitatea culorilor prevăzută în anexa nr. 1 la Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice, cu modificările și completările ulterioare;
b) stema țării, având dimensiunile de 15 x 10 mm și fiind poziționată în centru legitimației de control fiscal, în spațiul rezervat textului, potrivit modelului original prevăzut în anexa nr. 1 la Legea nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, cu modificările ulterioare;
c) sigla Agenției Naționale de Administrare Fiscală, având dimensiunile de 20 x 10 mm, este poziționată în partea dreaptă a legitimației de control fiscal, pe drapelul României, în partea superioară, iar intensitatea culorilor este prevăzută în Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3.504/2013 privind aprobarea modelului și caracteristicilor siglelor utilizate la nivelul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu modificările ulterioare.
4. Valabilitate: legitimațiile de control fiscal au durată nelimitată
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...