Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
ANAF a anunțat recent că începe controalele masive la persoanele fizice din România. Conform informațiilor, inspectorii antifraudă fiscală și chiar cei de muncă, vin direct la oameni acasă pentru a-i verifica.
ANAF începe controalele masive la persoanele fizice din România. Vin direct la oameni acasă. Au anunțat acum
Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), împreună cu Inspecţia Muncii (IM), desfăşoară Acţiunea de control Cronos pentru prevenirea şi combaterea sustragerii de la declararea şi fiscalizarea muncii, anunţă ANAF.
Acţiunea îşi propune să asigure accesul tuturor angajaţilor din România la protecţia conferită de legislaţia socială (sănătate, pensii, şomaj, asigurări în caz de accidente de muncă) şi de legislaţia muncii.
În acest sens, echipe mixte de inspectori de muncă şi inspectori antifraudă fiscală vor începe campania Cronos cu verificarea unui eşantion de firme specializate în domenii precum construcţii şi servicii conexe, HORECA, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, transport, gardă şi protecţie, înfrumuseţare şi întreţinere corporală, alimentaţie publică, comerţ, servicii de curăţenie ş.a.
Legea Offshore, în linie dreaptă. Ce urmează
Astfel, sunt vizate societăţile care plătesc salarii subdeclarate faţă de media pe ramură, au un procent semnificativ de angajaţi cu salariul minim pe economie, au o cifră de afaceri mare, dar un profit declarat foarte mic, beneficiază de împrumuturi semnificative de la asociaţi fără venituri justificative pentru creditări sau înregistrează neconcordanţe între informaţiile declarate privind tranzacţiile realizate şi cele declarate de partenerii de afaceri.
Controalele vizează atât munca ”la negru”, fără forme legale, cât şi cazuri de muncă în care nivelul real de salarizare este subdeclarat sau declarat parţial, care presupun fie încheierea contractelor de muncă cu normă întreagă cu salariul minim garantat, fie încheierea contractelor de muncă cu timp parţial, în timp ce, în realitate, se realizează normă întreagă, dar cu plata fără fiscalizare a diferenţei de bani până la salariul real, mai mare, potrivit RTV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...