Știrile dimineții. Cele mai importante informații la început de zi
Grupaj de știri.
Inspecţiile se derulează în cadrul operaţiunii "Iceberg" şi vizează 13 contribuabili mari, administraţi de Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili Bucureşti, pentru care riscul estimat este de 102,278 milioane de lei, şi 67 de contribuabili mijlocii, administraţi de Direcţia Generală Regionala a Finanţelor Publice Bucureşti, cu un nivel al riscului estimat la 157,118 milioane de lei.
"Selecţia contribuabililor a fost efectuată în baza riscurilor estimate şi cuantificate, în urma controalelor operative derulate de inspectorii antifraudă. Pentru efectuarea inspecţiei fiscale la contribuabilii administraţi de către DGAMC Bucureşti, au fost selectaţi 50 de inspectori fiscali cu experienţă în zona verificărilor fiscale. Pentru contribuabilii mijlocii selectaţi în scopul efectuării inspecţiei fiscale, au fost relocate 67 de echipe de inspecţie fiscală, care sunt coordonate centralizat şi unitar în ceea ce priveşte tratamentul fiscal aplicat, pentru acoperirea riscurilor identificate", precizează ANAF.
Citește și: ANAF sare în ajutorul românilor cu datorii. Ce decizie a luat
Fiscul a anunţat, la sfârşitul lunii ianuarie a acestui a, că a demarat operaţiunea "Iceberg", o amplă acţiune de verificare fiscală a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile de activitate economică din România.
Operaţiunea "Iceberg" se va desfăşura pe întreaga durată a anului 2019 şi presupune intensificarea controalelor şi eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menţinerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfăşoară activităţi în România, potrivit comunicatului.
Astfel, principalele direcţii de acţiune ale ANAF, în perioada următoare, sunt: combaterea fenomenului externalizării profitului, verificarea manierei în care companiile mari gestionează relaţiile economice între companii din grupul din care fac parte şi destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin identificarea şi instrumentarea fenomenelor de fraudă fiscală cu implicaţii fiscale negative semnificative asupra bugetului statului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Grupaj de știri.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...