ANAF ia la puricat 80 de companii. Ce caută inspectorii
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
ANAF va controla mai multe zeci de companii mari
ANAF va controla mai multe zeci de companii mari
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat procedura de inspecţie fiscală pentru un număr de 80 de contribuabili, în cazul cărora riscul estimat este de aproximativ 259,4 milioane de lei, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Inspecţiile se derulează în cadrul operaţiunii "Iceberg" şi vizează 13 contribuabili mari, administraţi de Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili Bucureşti, pentru care riscul estimat este de 102,278 milioane de lei, şi 67 de contribuabili mijlocii, administraţi de Direcţia Generală Regionala a Finanţelor Publice Bucureşti, cu un nivel al riscului estimat la 157,118 milioane de lei. 

"Selecţia contribuabililor a fost efectuată în baza riscurilor estimate şi cuantificate, în urma controalelor operative derulate de inspectorii antifraudă. Pentru efectuarea inspecţiei fiscale la contribuabilii administraţi de către DGAMC Bucureşti, au fost selectaţi 50 de inspectori fiscali cu experienţă în zona verificărilor fiscale. Pentru contribuabilii mijlocii selectaţi în scopul efectuării inspecţiei fiscale, au fost relocate 67 de echipe de inspecţie fiscală, care sunt coordonate centralizat şi unitar în ceea ce priveşte tratamentul fiscal aplicat, pentru acoperirea riscurilor identificate", precizează ANAF. 

Citește și: ANAF sare în ajutorul românilor cu datorii. Ce decizie a luat

Fiscul a anunţat, la sfârşitul lunii ianuarie a acestui a, că a demarat operaţiunea "Iceberg", o amplă acţiune de verificare fiscală a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile de activitate economică din România. 

Operaţiunea "Iceberg" se va desfăşura pe întreaga durată a anului 2019 şi presupune intensificarea controalelor şi eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menţinerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfăşoară activităţi în România, potrivit comunicatului. 

Astfel, principalele direcţii de acţiune ale ANAF, în perioada următoare, sunt: combaterea fenomenului externalizării profitului, verificarea manierei în care companiile mari gestionează relaţiile economice între companii din grupul din care fac parte şi destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin identificarea şi instrumentarea fenomenelor de fraudă fiscală cu implicaţii fiscale negative semnificative asupra bugetului statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel