BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
"Există o mulțime de modalități prin care putem să răcim temperatura din locuință, iar printre cele mai eficiente se află și aerul condiționat ca și echipament. Acesta vs un ventilator, putem spune că este mult mai eficient. De asemenea în cazul utilizării unui aer condiționat ca să putem obține un maxim de eficiență e important să acordăm o atenție deosebită la modul în care îl utilizăm.
Vorbim de 2 metode:
Răcirea forțată
- când setăm aerul condiționat pe temperatura minimă și îl lăsăm să funcționeze așa până ajunge la temperatura dorită în încăpere. Problema cu această metodă este că nu putem anticipa cât timp trebuie să funcționeze aerul condiționat, deoarece răcirea este dependentă de temperatura exterioară. Dacă afară sunt 40ᵒC, temperatura din cameră va scădea mai greu, indiferent de puterea aerului condiționat. Setarea unei temperaturi mici implică funcționarea în permanență a ventilatorului și un consum semnificativ de energie.
Răcirea graduală
- când setăm aerul condiționat la o temperatură de aproximativ 24-25ᵒC și îl lăsăm pornit. La această temperatură se va ajunge mult mai ușor, iar odată atinsă temperatura dorită, ventilatorul se va opri, fiind necesară doar întreținerea temperaturii obținute. În acest mod, consumul de energie scade semnificativ, ventilatorul fiind componenta care consumă cea mai multă energie electrică.
Cel mai bine este să răcești locuința gradual decât forțat, ca să nu încarci factura la energie electrică. Concret, setează temperatura la 24 de grade Celsius în loc de 18 și lasă aparatul pornit. De exemplu, într-o zi obișnuită de vară, aerul condiționat consumă aproximativ 9 kWh cu metoda forțată și 4 kWh cu metoda graduală. Diferența este importantă, fiind vorba de o reducere la jumătate a consumului de energie, obținută doar prin setarea aparatului de aer condiționat pe 25ᵒC în loc de 18ᵒC", a spus Anamaria Marin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...