Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
ANCOM a suspus consultării publice rezultatele procesului de revizuire a pieţei de gros corespunzătoare serviciilor de tranzit comutat al apelurilor în reţele publice de telefonie, pe care Telekom Communications România deţinea putere semnificativă, conform analizei din anul 2013. Analiza actuală a ANCOM arată că situaţia concurenţială pe această piaţă s-a schimbat de la adoptarea măsurilor de reglementare precedente, piaţa tinzând către concurenţă efectivă, doarece există alternative viabile la serviciile de tranzit naţional oferite de Telekom. La sfârşitul anului 2017 existau 8 furnizori activi de servicii de tranzit naţional.
În acelaşi timp, din perspectiva dinamicii pieţei, volumul foarte mic al pieţei (168 milioane minute), în scădere cu 12,5%, în perioada 2013 - 2017, structura eterogenă a acesteia, cererea în continuă scădere din partea operatorilor pentru astfel de servicii, corelată cu numărul mare de contracte de interconectare directă încheiate între operatorii de reţele publice din România (276 astfel de contracte la finalul anului 2017) au condus la concluzia că piaţa tinde către concurenţă efectivă.
Citește și:
Compania de telecomunicații care ”stăpânește” portabilitatea
În acest context, Autoritatea propune retragerea obligaţiilor pe care le are, în prezent, Telekom Communications România, şi anume obligaţia de a permite accesul şi utilizarea unor elemente specifice ale reţelei şi a infrastructurii asociate, obligaţia de fundamentare a tarifelor în funcţie de costuri, obligaţia de transparenţă şi obligaţia de nediscriminare, alocând un termen de tranziţie de un an de la intrarea în vigoare a deciziei. Acest termen permite furnizorilor care achiziţionează în prezent servicii de tranzit comutat al apelurilor de la operatorul fost monopolist să negocieze, să încheie şi să implementeze acorduri de interconectare directă, utilizând tehnologia IP, cu furnizorii cu care în prezent sunt interconectaţi indirect, prin tranzitarea reţelei Telekom.
Conform datelor disponibile, la data de 31 decembrie 2017, existau opt operatori care furnizau servicii de tranzit naţional comutat în România: Telekom România Communications, GTS Telecom, Digital Cable Systems, Net-Connect Communications, Media Sat, Prime Telecom, Trans Tel Services şi Nooh Media.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...