"Îmi doresc ca tema dezvoltării imobiliare să nu mai fie o temă politică și electorală, să întrăm într-o normalitate în care fiecare își face treaba și în care ne putem dezvolta business-urile într-un mod normal. Încrederea se câștigă foarte greu și se pierde foarte repede.
Avem 20 de ani de dezvoltare în București care a dat confortul multor investitori mari să vină și să investească sume foarte mari în acest oraș. Din păcate însă, în ultimii 2 ani, această încredere este probabil la un minim istoric. Trebuie să fim conștienți că toți acești investitori mari își pot muta interesul către alte orașe din România, ar fii o situație fericită sau către alte țări.
Fie că vrem sau nu, acești investitori mari sunt cei care dau tendințele într-o piață, sunt cei care schimbă imaginea orașului, sunt cei care schimbă viețile oamenilor, sunt cei care schimbă modul de locuire și modul de lucru. Ei au nevoie de încredere și predictibilitate.
Dacă sunt chemat astăzi să investesc 10-100 de milioane de euro într-un teren, vreau să știu că după 2-3-4 ani, după ce se reușesc legal să obțin avizele și autorizațiile pentru proiectul respectiv, o să pot să construiesc în parametrii de la achiziție. Dacă nu reușim să creăm această predictibilitate, în realitate o să favorizăm doar investițiile mici, oportunistice, speculative. Nu o să avem o dezvoltare sustenabilă.
De asemenea, fie că vrem, fie că nu vrem, subiectul de astăzi la nivel european și mondial este sustenabilitatea. Cum reușim să facem proiecte să nu mai depindă de sursele tradiționale, de energie, gaze și curent. Pentru asta, compania noastră a decis ca 4 din 5 proiecte să le facă cu soluția de Geo-Exchange, practic, schimbul de căldură cu pământul. Asta înseamnă că 60-70% din consumul de gaz și curent îl salvăm, practic nu mai consumăm.
Soluțiile acestea sunt însă foarte, foarte scumpe, până când ele se vor ieftini, vor fi folosite probabil cu precădere în proiectele mari, din păcate pentru anumite situații, sau dezvoltatori care se află în situația de a bloca un întreg sector, fără a avea o perspectivă foarte clară", a explicat Andrei Diaconescu, Cofondator și Codirector Executiv, One United Properties în cadrul dezbaterii DC Media Group "Cum NU construim România"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.