Angry Birds, cumpărat de japonezii de la Sega pentru 706 milioane de euro
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Se pare însă că nu toată lumea este mulțumită
Se pare însă că nu toată lumea este mulțumită
Sega Sammy a anunțat luni că intenționează să cumpere editorul finlandez Angry Birds, Rovio Entertainment, pentru 706 milioane de euro, pentru a-și consolida activitatea în domeniul jocurilor mobile. 

Grupul japonez va oferi 9,25 euro pe acțiune, o primă de 19% față de prețul de închidere de vineri, în cadrul ofertei sale de preluare amicală, care ar urma să fie lansată în jurul datei de 8 mai. Acțiunile Rovio au urcat cu 17,75%, la 9,155 euro, la Bursa de la Helsinki.

"Pe piața globală a jocurilor, în plină creștere, piața mobilă are un potențial deosebit de ridicat, iar obiectivul pe termen lung al Sega este de a accelera expansiunea în acest domeniu", a declarat Haruki Satomi, directorul executiv al Sega. În declarația sa, grupul japonez a precizat că consiliul de administrație al Rovio a susținut oferta. "Forțele combinate ale Rovio și Sega deschid calea pentru un viitor incredibil de interesant", a declarat Alexandre Pelletier-Normand, șeful companiei finlandeze.

Cu toate acestea, acțiunile Sega au pierdut 4,17% la Tokyo, investitorii având rezerve cu privire la sinergiile dintre cele două grupuri. "'Angry Birds' este cunoscut în întreaga lume, dar brandul a trecut deja apogeul", a declarat Serkan Toto, fondatorul companiei de consultanță Kantan Games. 

"Cred că investitorii (de la Sega Sammy) sunt dezamăgiți de modul în care sunt utilizați cele 700 de milioane de euro". Rovio a primit în ianuarie o propunere din partea grupului israelian Playtika pentru 683 de milioane de euro, dar negocierile au eșuat luna trecută.

Citește și PlayStation: Sony lucrează, se pare, la o nouă consolă portabilă

Potrivit ultimelor informații, o nouă consolă portabilă este în curs de dezvoltare la Sony. Lansarea va avea lor, probabil, la sfârșitul anului 2024.

La mai bine de zece ani de la lansarea PS Vita, ultima consolă portabilă de la Sony, o nouă consolă a firmei japoneze ar putea lumina zilei. Potrivit site-ului Insider Gaming, Sony plănuiește să revină pe piața consolelor portabile cu un nou model: Q Lite. Aceasta ar urma să fie lansată la sfârșitul anului 2024, chiar înainte de prezentarea următoarei generații de PlayStation 5 (PS5), PS5 Pro, care este mai puternică decât sora sa mai mare.

Potrivit Insider Gaming, Q Lite ar fi o combinație între prima consolă portabilă PSP de la Sony și Wii U de la Nintendo. Din informațiile apărute în spațiul public reiese că viitorul dispozitiv ar fi prevăzut cu tehnologia Remote Play, care permite utilizatorului să joace consola de la distanță, adică de oriunde. Singura condiție este existența unei conexiuni la internet de mare viteză. Cu acest nou model, Sony își propune să concureze cu Nintendo Switch OLED, în special datorită prețului de achiziție accesibil. ... Citește mai departe AICI

Citește și Tranzacție uriașă pe piața jocurilor video: Activision, preluat pentru 70 miliarde $. Explicații

După luni de incertitudine privind preluarea, pentru 70 de miliarde de dolari, a editorului de jocuri video Activision (Call of Duty, Candy Crush), balanța se înclină ușor în favoarea gigantului Microsoft. 

Autoritatea antitrust din Japonia a anunțat, după mai puțin de două săptămâni de ”anchetă”, că fuziunea dintre producătorul consolei Xbox și editorul american de jocuri nu pare să „restrângă semnificativ concurența” în sectorul jocurilor video, indiferent de segmentul de piață. 

Sony este foc și pară

La sfârșitul săptămânii trecute, autoritarea de reglementare a Marii Britanii a ajuns la o concluzie similară, și anume că, ”pe ansamblul ei, operațiunea nu va duce la o reducere substanțială a concurenței pe zona jocurilor pe consolă în Regatul Unit”. La începutul lunii februarie, CMA și-a exprimat totuși îngrijorarea cu privire la această preluare, în special din cauza francizei Call of Duty; autoritatea se temea că, până la urmă Microsoft îl va rezerva doar pentru jucătorii din ecosistemul său. A fost argumentul invocat inclusiv de Sony (PlayStation) - rival direct al Microsoft -, care este foc și pară din cauza acestei tranzacții, capabilă să-i zdruncine poziția de lider pe piața consolelor de jocuri. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Câți bugetari numără România. Numărul lor a scăzut

Numărul lor a scăzut în februarie și, iată, s-a mai...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel