ANOFM organizează săptămâna viitoare bursa locurilor de muncă
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Targ de joburi
Targ de joburi
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) organizează, în data de 17 mai, la nivel naţional, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, eveniment care se va desfăşura în 76 de locaţii la nivelul celor 41 de agenţii judeţene, precum şi a municipiului Bucureşti, a anunţat vineri agenţia.

Conform sursei citate, evenimentul se adresează persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi de menţinere a raportului de muncă pe termen mediu şi lung.

Reprezentanţii ANOFM au precizat că, în judeţul Harghita, evenimentul a fost organizat vineri, 10 mai 2024, iar în judeţul Timiş va fi organizat marţi, 14 mai 2024, urmând ca în judeţul Hunedoara bursa sa aibă loc şi în zilele de 15 şi 16 mai 2024.

De asemenea, în municipiul Bucureşti acest eveniment se va desfăşura joi, 16 mai 2024.

Conform sursei citate, obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitantul locului de muncă.

ANOFM precizează că participarea la acest eveniment este gratuită atât pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi pentru angajatori.

Rata șomajului în România

Rata şomajului în luna noiembrie 2023 a fost de 5,4%, valoare egală cu cea înregistrată în luna octombrie 2023, potrivit Institutului Național de Statistică. Cea mai afectată categorie de vârstă este 15-24 de ani. Rata șomajului la bărbați a fost cu aproape 1% mai mare decât la femei.

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna noiembrie a anului 2023 a fost de 442,1 mii persoane. Numărul șomerilor e în scădere față de luna precedentă (446,5 mii persoane) și, de asemenea, în scădere față de aceeaşi perioadă a anului precedent (481,7 mii persoane).

Din rândul populaţiei inactive în vârstă de 15-74 ani (6,235 milioane de persoane), 202.400 persoane făceau parte din forţa de muncă potenţială adiţională (în scădere cu 700 faţă de anul precedent). Dintre acestea: 195.300 persoane erau disponibile să înceapă lucrul, dar nu căutau un loc de muncă.

În anul 2023, raportul procentual dintre această categorie de persoane şi populaţia activă a fost de 2,4%. Un număr de 7.100 de persoane căutau un loc de muncă, dar nu erau disponibile să înceapă lucrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motivele scumpirii locuințelor, explicate de experți

Prețurile locuințelor din România continuă să crească la...

NVIDIA nu are motive să dezamăgească piața

Bursa de la New York așteaptă ca NVIDIA să prezinte...

Gazprom, somată să nu mai arunce banii pe fereastră

Guvernul Rusiei a emis o hotărâre în acest sens. 

Microsoft prezintă PC-urile Copilot+

Microsoft a lansat luni o nouă categorie de computere...

Grecia cere UE ”mai multă transparență” pentru consumatori

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut, într-o...

Gigantul saudit Aramco pariază pe computerul cuantic

Iar în acest scop a ales o tânără companie franceză,...

ChatGPT își pierde vocea. Acuzații grave la adresa companiei

ChatGPT trebuie să renunțe la una dintre vocile pe care...

ANAT semnalează lipsa fondurilor pentru IMM-urile din turism

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea...

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...


pixel