Ministrul Energiei: Contracte de finanțare în valoare de peste 700 milioane de lei
Proiectele vor asigura o putere...
Soarta inițiativei legislative se află, acum, depinde de Camera deputaților, care este și for decizional. Dacă votul va fi favorabil, firmele private din România care au înregistrat, la sfârșitul ultimului an fiscal, cifre de afaceri de peste cinci milioane de lei vor fi obligate să angajeze pensionari pe post de consilieri în domeniul în care activează companiile.
“Societățile comerciale cu capital privat, care, la finalul ultimului an fiscal au avut o cifră de afaceri mai mare de 5.000.000 lei, sunt obligate să angajeze, din rândul pensionarilor, cu contract individual de muncă, persoane cu experiență, cu titlul de consilier în domeniile de activitate ale societății comerciale respective“, se precizează în propunerea legislativă.
Documentul prevede, de asemenea, ca pentru persoanele astfel reintegrate în muncă nu se datorează contribuții la pensii sau la sănătate pentru partea din salariu mai mică sau egală cu salariul mediu brut pe economie. Numărul de pensionari ce vor trebui angajați de firmele cu cifră de afaceri de peste cinci milioane de lei se stabilește, așa cum apare în proiect, astfel:
- societăți comerciale cu o cifră de afaceri mai mare de 5.000.000 de lei și cel puțin cinci angajați - un pensionar;
- societăți comerciale cu o cifră de afaceri mai mare de 5.000.000 de lei și mai mult de cinci angajați, paritatea nu poate fi mai mare de un consilier pensionar raportat la un număr de cinci persoane care nu au atins pragul vârstei de pensionare.
Citește și Câciu: Creșterea PENSIILOR cu 14% este zero, lumea trebuie să înțeleagă (VIDEO)
În plus, propunerea dă posibilitatea, dar nu instituie o obligație în acest sens, firmelor cu cifră de afaceri mai mică de cinci milioane de lei să angajeze pensionari pe post de consilieri. De asemenea, nici în cazul acestora nu se datorează contribuții la pensii sau la sănătate pentru partea din salariu mai mică sau egală cu salariul mediu brut pe economie.
Legat de acest subiect, Avocatnet menționează că această propunere legislativă reprezintă, de fapt, o adaptare și o actualizare a unei inițiative cetățenești apărute în februarie 2019, ce stabilea, printre altele, și modul în care ar fi trebuit să fie sancționate firmele care nu respectau noua obligație. Mai exact, acestea urmau să primească “o amendă echivalentă a 6 salarii minime brute pe economie”, ceea ce înseamnă că stabilea amenzi de peste 13.000 de lei, dacă e să luăm în calcul salariul minim din acest an (2.230 de lei).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Proiectele vor asigura o putere...
Valoarea sprijinului acordat...
Surprinzători cine sunt cei mai mari cumpărători.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o...
Număr record de donatori-investitori.
Actul normativ a fost promulgat...
Cheltuielile de apărare ale...
Întreprinderea vizată numără...
Negocieri intense pentru un plan de economii fără...
Pe ultima sută de metri!
Dumitru Nancu, directorul...
Miliardarul american Frank McCourt intenționează o...
În multe magazine acest produs...
Grupaj de știri.
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
Creșterea rapidă din ultimele trimestre pune presiune...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...
Banca Națională a României a...
Decizia vine în urma...
Președintele ales și-a transmis mesajul printr-o postare...
Agenţia Fitch a revizuit...
Totul devine prea scump pentru această țară europeană.
CEC Bank a listat vineri pe...
Dezamăgirea investitorilor a fost foarte mare.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o lege...
O criză „foarte, foarte...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...