Astfel, experții canadieni, care și-au publicat rezultatul muncii lor în revista Scientific Reports, au constatat că nivelurile de anticorpi au fost semnificativ mai mari la persoanele care au primit vaccinul Pfizer sau AstraZeneca decât la cele care au făcut boala. Acești anticorpi au fost, de asemenea, eficienți împotriva variantei delta.
Persoanele de peste 50 de ani au prezentat mai mulți anticorpi după boală decât pacienții mai tineri. De asemenea, vaccinarea după o evoluție ușoară a bolii crește nivelul anticorpilor de până la două ori mai mult decât după o infecție.
Anticorpii produși după infectarea cu tulpina originală a virusului au reacționat și la variantele SARS-CoV-2 apărute valurile ulterioare ale pandemiei: beta (tulpina sud-africană), delta (tulpina indiană) și gamma (tulpina braziliană).
Deși răspunsul la acestea a fost redus cu 30-50%. Cu toate acestea, anticorpii produși după infecție de persoanele cu vârste de peste 50 de ani au oferit o protecție mai bună.
Citește și COVID-19. Ce se întâmplă când vaccinul pătrunde în organism
"Toți cei care au fost infectați au produs anticorpi, dar persoanele în vârstă au avut mai mulți anticorpi decât adulții sub 50 de ani", a subliniat Jean-François Masson, conducătorul studiului. Mai mult, la 16 săptămâni după diagnostic, anticorpii erau încă prezenți în sângele lor la niveluri ridicate".
Cercetătorii au analizat, de asemenea, un grup insuficient studiat - persoanele care fuseseră infectate cu SARS-CoV-2, dar care nu fuseseră spitalizate.
S-a dovedit că vaccinarea după o evoluție ușoară a bolii a dublat nivelul de anticorpi din sânge în comparație cu infecția care nu a fost urmată de injectarea vreunuia dintre serurile dezvoltate împotriva coronavirusului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Construit în doar 10 zile la...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...