Antreprenorii români sunt revoltați! Toți cetățenii țării sunt în pericol
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Antreprenor
Antreprenor
Aproape trei sferturi dintre antreprenorii români susţin că sunt împotriva reintroducerii răspunderii penale pentru neplata impozitelor şi contribuţiilor, potrivit unui sondaj derulat de Consiliul Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), dat publicităţii marţi.

La testul IMM, efectuat în perioada 20 - 30 septembrie, au participat 1.987 antreprenori. La întrebarea "Consideraţi oportună măsura reintroducerii în Legea evaziunii fiscale a răspunderii penale pentru reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, nereţinerea şi neîncasarea impozitelor şi/sau contribuţiilor", 71,1% au răspuns că nu susţin această modificare legislativă.

"Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat că are nevoie de 10.000 de semnături, altfel nu mai susţine această lege. Noi am strâns 2.000 de semnături electronice care se opun acestei iniţiative, strânse în decurs de doar o săptămână. Dacă dânsul insistă, vom strânge 10.000 de semnături ale antreprenorilor care se opun", a afirmat Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, marţi, într-o conferinţă de presă.

Cum își începe ziua un antreprenor de succes

Această propunere nu se referă doar la oamenii de afaceri, ci şi toţi românii care realizează venituri, la angajaţi, la nerezidenţi, la pensionari, a adăugat el.

"Nu numai oamenii de afaceri sunt în pericol de a intra la puşcărie, ci toţi cetăţenii acestei ţări, chiar şi pensionarii. Aici regăsim şi impozitele pe veniturile din pensii, regăsim CAS-urile datorate de angajaţi, impozitele pe veniturile din activităţi sportive, deci dacă eşti un sportiv şi ai realizat venituri pe care poate nu le-ai încasat, că nu le încasezi imediat, dar nu ai plătit taxele şi impozitele, eşti pasibil de a intra în închisoare", a precizat reprezentantul IMM-urilor.

Greșeli pe care le face orice antreprenor la început de drum

În această categorie intră şi medicii, avocaţii, inginerii, arhitecţii, auditorii, dentiştii, alte profesii similare, precum şi jurnaliştii.

"Dacă vine un străin în România şi câştigă un concurs, nu a primit banii pe premiu, mă întreb cum îl urmăreşte ANAF? Îl aduce înapoi şi-l bagă în puşcărie? E un tip de abordare. Atenţie la părinţii care dau copiilor, nepoţilor, proprietăţi. Impozitul datorat pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal intră sub incidenţa acestei legi. Deci dacă un bunic dă o casă unui nepot şi nu plăteşte la timp acele taxe, atunci e pasibil de a face puşcărie", a continuat Jianu.

Potrivit acestuia, tot în categoriile incriminate intră, de asemenea, impozitul pe veniturile din proprietatea intelectuală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel