Apa Nova: O ploaie ca cea din Pantelimon are loc o dată la 100 de ani
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Consecințele ploii istorice din Pantelimon
Consecințele ploii istorice din Pantelimon
Precipitaţiile căzute vineri în Bucureşti au depăşit limitele medii lunare, în zona Pantelimon înregistrându-se ploi care apar o dată la 100 de ani, iar în Colentina o dată la 50 de ani, informează Apa Nova Bucureşti. 

"În această seară în oraşul Bucureşti s-au înregistrat fenomene de precipitaţie care au depăşit limitele medii lunare. Comparând graficele privind cantităţile de precipitaţii, se observă magnitudinea fenomenului pluvial. În 30 minute, de la ora 16.30 la 17.00, cantitatea de precipitaţii înregistrată în mai multe puncte de măsură a fost următoarea: la Pantelimon a fost o creştere de 50 litri/mp (49,6), de la 14,80 la 64,40; la Parcului a fost o creştere de 40 litri/mp, de la 14,60 la 53,80; la alte puncte de măsurare, cum ar fi Colentina şi Dorobanţi creşterea a fost de peste 20 l/mp. Aceste ploi cu un caracter torenţial, căzute într-un interval foarte scurt de timp, corespund probabilităţii de apariţie a unor astfel de fenomene ce pot apărea între o dată la 50 ani (de exemplu în zona Colentina), iar în zona Pantelimon de o dată la 100 ani", se arată într-un comunicat al Apa Nova Bucureşti. 

Conform sursei citate, la punctul de măsură SPAI Pantelimon, în 2 ore şi 10 minute, de la 15.20 până la 17.30, a căzut o cantitate de precipitaţii mai mare decât cantitatea de precipitaţii medie pentru 30 de zile. "La punctele Dorobanţi şi Colentina, am fost aproape de media lunară multianuală, la punctele SRP Pantelimon şi Titan, în aceleaşi 2 ore şi 10 minute, a căzut o cantitate de precipitaţii corespunzătoare la 15 zile din cantitatea medie multianuală pentru luna mai", precizează comunicatul. 

Ploaia a făcut ravagii în București. Stația de metrou Aviatorilor, inundată VIDEO

Apa Nova menţionează că debitul tranzitat prin casetă a depăşit 126 metri cubi pe secundă, fiind astfel egal ca mărime în prezent cu debitul multianual al râului Olt, ceea ce înseamnă că un mare râu subteran curge în prezent sub albia Dâmboviţei. 

Echipele operaţionale Apa Nova intervin dedicat în punctele critice ale Bucureştiului pentru rezolvarea situaţiei, precizează Apa Nova. 

Cantitatea medie lunară de precipitaţii în Bucureşti, în luna mai, analizată pentru perioada 1895 - 2017, este de 68 litri/mp, mai menţionează comunicatul. 

Potrivit unei analize a evenimentului pluvial făcute de Apa Nova, în intervalul 15.00-17.00, în call center la ANB s-au înregistrat 67 de notificări privind sistemul de canalizare. De asemenea, prin staţia Primăriei Municipiului Bucureşti s-au primit peste 20 de notificări referitoare la acumulări de apă şi refularea unor canale, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel