Apelurile și SMS-urile vor avea tarif limitat
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
Apelurile în țările UE vor fi mai ieftine
Apelurile în țările UE vor fi mai ieftine
 Tarifele aplicate consumatorilor pentru apelurile şi SMS-urile din România către alte state din Spaţiul Economic European (SEE) vor fi plafonate începând din 15 mai, la 0,19 euro/minut (fără TVA), respectiv 0,06 euro/SMS (fără TVA), a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Spaţiul Economic European cuprinde statele membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda şi Liechtenstein. 

Potrivit sursei citate, plafoanele se aplică doar apelurilor şi SMS-urilor către numere din SEE care sunt tarifate în funcţie de consumul efectiv, nu şi celor incluse în abonamente sau extraopţiuni. 

"Totuşi, după epuizarea minutelor sau SMS-urilor incluse în abonamente/(extra)opţiuni, tarifele aplicabile trebuie să respecte plafoanele reglementate. Tarifele aplicate consumatorilor pentru apelurile şi SMS-urile către numere cu tarif special din SEE ar putea depăşi valoarea plafoanelor reglementate, pentru că în acest caz tarifele conţin şi alte costuri decât cele aferente comunicaţiilor (de exemplu, costul serviciului de conţinut oferit la respectivul număr). De asemenea, furnizorii pot propune oferte alternative care să conţină apeluri sau SMS-uri, atât în SEE, cât şi în afara SEE, la tarife mai ridicate decât plafoanele reglementate pentru SEE. Aceste oferte alternative trebuie, însă, să fie alese în mod expres de consumatori. În plus, consumatorii au dreptul să revină, în mod gratuit, la plafoanele reglementate pentru apelurile şi SMS-urile către numere din SEE în cazul în care au ales o ofertă alternativă pentru serviciile de comunicaţii internaţionale", se arată în comunicatul ANCOM. 

Citește și:China nu se mai joacă. De la 1 iunie, tarife vamale mai mari pentru SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel