Aplicaţia Google Pay anunță modificări în această săptămână

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Google
Google
Aplicaţia Google Pay devine, începând de săptămâna aceasta, Portofel Google (Google Wallet) şi va putea fi utilizată pentru noi instrumente digitale.

Potrivit unui comunicat al Google, aplicaţia Portofel Google va fi disponibilă în România pentru Android şi Wear OS şi va permite salvarea şi utilizarea, alături de cardurile de plată, a unor noi elemente: bilete digitale la evenimente, cărţi de îmbarcare, carduri de loialitate şi carduri cadou.

De asemenea, aplicaţia Portofel Google va oferi o integrare facilă cu alte aplicaţii şi servicii Google. De exemplu, utilizatorul va primi automat opţiunea de adăugare a cărţii de îmbarcare în Portofel Google, dacă după "check-in" alege să primească acest document în adresa de Gmail. Similar se va întâmpla cu biletele la evenimente achiziţionate online, aplicaţia urmând să trimită alerte pentru reamintirea evenimentului programat.

"Confidenţialitatea şi securitatea sunt părţi integrante ale Portofel Google. Aplicaţia oferă setări detaliate, astfel încât utilizatorul să poată să-şi personalizeze experienţa. În cazul în care telefonul este pierdut sau furat, utilizatorul poate găsi, bloca sau şterge dispozitivul folosind funcţionalitatea 'Find My Device'", se spune în comunicat.

Aplicaţia Portofel Google o va înlocui pe Google Pay în următoarele zile. Utilizatorii care au activată opţiunea de actualizări automate vor găsi Portofel Google în colecţia lor de aplicaţii, iar ceilalţi vor trebui să facă update manual al aplicaţiei din Play Store.

Misiunea Google este de a organiza informaţia din întreaga lume şi de a o face accesibilă şi folositoare tuturor. Prin produse şi platforme precum Search, Maps, Gmail, Android, Google Play, Google Cloud, Chrome şi Youtube, Google este prezentă în vieţile a miliarde de oameni. Google este una dintre cele mai cunoscute companii din lume şi o subsidiară a Alphabet Inc. 

ROBOR la trei luni mai face un salt şi ajunge la 7,21%

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei, a crescut joi la 7,21% de la 7,18%, valoare înregistrată în şedinţa precedentă, potrivit datelor BNR.

O cotaţie similară nu a mai fost înregistrată din 9 iulie 2010.

La începutul anului indicele era 3,02%, iar în martie, indicele era cotat la 4,25%. Indicele ROBOR la trei luni a început anul 2022 la 3,02%, iar la debutul lui 2021 se situa la 1,98%.

Creşterea indicelui la nivelul actual a început în data de 24 februarie, când Rusia de declarat război Ucrainei, moment în care indicele a crescut de la 3,56% în data de 23 februarie 2022 la 3,61% în data de 24 februarie 2022.

Indicele ROBOR la şase luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut la 7,38% de la 7,34% cât a fost în şedinţa precedentă.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut la 7,51% de la 7,45%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Conducte petroliere / Foto: Rawpixel
Registrul Auto Român
ANAF / Foto: DCBusiness
Warren Buffett / FOTO: Facebook
Călin Georgescu / Foto: LUCIAN TUDOSE / Agerpres
Casă țărănească din secolul XIX
Nvidia / Foto: Nvidia / Flickr
Bani. Foto: Mihai Ciobanu

Cursul BNR: Euro a crescut, dolarul și aurul au scăzut

Banca Națională a României a calculat valoarea leului...

Bursa de Valori București

BVB a închis ziua în scădere pe toţi indicii

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...

Foto: Pexels.com
Grafic bursier
Bani
Baterii. Mașini electrice
Proteste fermieri polonezi / sursa foto: Wikimedia Commons
Tranzacție încheiată
Petroliști Aramco / Foto: Aramco

Prețul petrolului scade, piața este din nou agitată

În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...

Conducte de gaze / Foto: Freepik
Foto: Pexels.com

Germania devine o națiune de cumpărători online

Comerţul online ia amploare în Germania.

Buletin de vot / FOTO: Facebook AEP
Rubla rusească
CEC Bank / Ilustrație: Oana Pavelescu
BCE
Bună dimineața! Să aveți o zi de neuitat!
Investitori la bursă / FOTO: Freepik
Lacătul pe ușă
COP29 BAKU / FOTO: https://cop29.az/en/media-hub/media-gallery/35/album?slide=8
Garage DDD / FOTO: Captură ecran

pixel