Apple și Starbucks se plâng că strategia zero Covid a Chinei le afectează grav afacerile
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Companii importante, precum Apple și Starbucks, sunt zguduite de strategia zero Covid a Chinei.

Companii importante, precum Apple și Starbucks, sunt zguduite de strategia zero Covid a Chinei. Mai multe corporații internaționale avertizează că tentativa Chinei de a controla virusul le afectează afacerile. Shanghaiul a fost afectat de mai bine de o lună, multe persoane fiind izolate în ansambluri rezidențiale. Beijingul este, de asemenea, în alertă din cauza COVID.

Apple a declarat că lockdown-ul va afecta probabil vânzările din trimestrul curent între 4 și 8 miliarde de dolari (3,2 miliarde de lire sterline și 6,4 miliarde de lire sterline), notează Sky News. Există, de asemenea, o penurie continuă de cipuri pentru calculatoare.

Starbucks a declarat la începutul acestei săptămâni că vânzările din magazine din China au scăzut cu 23% în trimestrul care s-a încheiat pe 3 aprilie, comparativ cu același trimestru al anului trecut. DuPont, care vinde inclusiv adezivi și materiale de construcții a declarat că a anticipat „principalele incertitudini externe din mediul macro, și anume închiderile legate de COVID în China".

Și Estee Lauder și-a redus perspectivele pentru întregul an din cauza restricțiilor COVID din China și a inflației, informează Mediafax.

 

Citeşte şi: Anunţul care a provocat panică în Hong Kong şi a şters, în câteva minute, 26 de miliarde de dolari din acțiunile Alibaba

 

Alibaba, gigantul chinez de comerț electronic cofondat de Jack Ma, și-a văzut acțiunile listate la Hong Kong prăbușindu-se marți cu până la 9,4% după ce presa de stat chineză a raportat că o persoană cu numele de familie Ma din orașul Hangzhou - unde se află sediul Alibaba - a fost reținută.

Potrivit televiziunii de stat chineze CCTV, citată de CNN, suspectul a fost plasat sub "măsuri obligatorii" la 25 aprilie, fiind suspectat de "complicitate cu forțele ostile anti-China din străinătate" pentru "incitare la secesiune" și "incitare la subminarea puterii de stat".

Raportul de o singură frază, care a fost preluat rapid de alte instituții media de stat și platformele de știri chineze, a declanșat vânzări de panică în Hong Kong, ștergând în câteva minute o valoare de piață a Alibaba estimată la 26 de miliarde de dolari. Citeşte mai departe aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel