Efectele crizei politice: Ministrul Finanţelor anunţă că băncile nu mai împrumută statul
Marcel Boloş, ministrul...
Apple va permite acum utilizatorilor de smartphone-uri și tablete din Uniunea Europeană să șteargă aplicațiile mărcii instalate implicit pe dispozitivele sale, cum ar fi App Store sau browserul Safari, pentru a se conforma noilor reguli de concurență ale UE.
Producătorul de iPhone și-a construit succesul în parte pe ecosistemul său închis, cu instrumente care sunt ultra-compatibile între ele pe diferite dispozitive. Utilizatorii cu greu pot ocoli App Store pentru a descărca aplicații mobile prin alte platforme.
„App Store, Messages, Camera, Photos și aplicațiile Safari pot fi eliminate pentru utilizatorii din UE”, a spus Apple pe o pagină web de asistență pentru dezvoltatori. „Numai aplicațiile Setări și Telefon nu pot fi șterse.” Utilizatorii europeni de iPhone sau iPad vor putea, de asemenea, să gestioneze setările implicite pentru browsere, mesagerie, apeluri telefonice și alte funcții, potrivit Apple.
Proceduri și amenințări
De la intrarea în vigoare a Regulamentului Piețelor Digitale (DMA) în urmă cu un an, Apple și autoritățile europene au fost implicate într-un impas punctat de proceduri și amenințări. „Regulile App Store încalcă DMA, împiedică dezvoltatorii de aplicații să direcționeze consumatorii către canale alternative de distribuție pentru oferte și conținut”, a declarat Bruxelles-ul după o investigație.
Dacă aceste concluzii preliminare ar fi confirmate și dacă firma americană nu ar modifica App Store într-o manieră considerată satisfăcătoare de UE, ar putea suferi o amendă de până la 10% din cifra de afaceri globală - sau mai mult de 30 de miliarde de euro pe vânzările de anul trecut - și chiar până la 20% în cazul unei încălcări repetate. Apple și-a apărat ecosistemul închis în numele securității, spunând că deschiderea acestuia l-ar expune riscului de infiltrare a programelor blocate, compromițând confidențialitatea datelor utilizatorilor.
„Pentru a menține utilizatorii în siguranță online, Apple va permite dezvoltatorilor să ofere browsere alternative numai după ce îndeplinesc anumite criterii și se angajează să respecte o serie de cerințe de confidențialitate și securitate”, a spus compania în mesajul adresat dezvoltatorilor.
Multe companii, precum Epic Games (Fortnite) și Spotify, se luptă de ani de zile împotriva ecosistemului Apple, care obligă editorii de aplicații să treacă prin App Store și, prin urmare, să plătească un comision Apple. Grupul din California a promis luna trecută că va face modificările necesare pentru a se conforma DMA. Acest nou regulament a fost introdus pentru a proteja apariția și creșterea start-up-urilor în Europa și pentru a oferi mai multe opțiuni consumatorilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Marcel Boloş, ministrul...
Grecia crește taxele pentru închirierile pe termen...
Compania Airbus intră şi ea în valul concedierilor,...
Guvernul a adoptat, miercuri,...
Banca Națională a României a...
OPEC+ pregătește noi măsuri pentru a stabiliza piața...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Ahold Delhaize anunță că...
Continuă campania de fraudă prin apeluri telefonice din...
O declarație în acest sens a...
Bursa de Valori continuă să...
Guvernul a adoptat, miercuri, 4...
În timp ce prețul aurului atinge recorduri istorice, argintul urmează un...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Deși indicele ROBOR rămâne sub valoarea de la începutul...
Carlos Tavares, fostul director general al Stellantis, a...
S-a redus, practic, diferența...
CEC Bank a acordat fermei Tu...
BVB a închis cu scăderi de...
Banca Națională a României a...
Datoria mondială a atins un...