Eugen Rădulescu (BNR): Deficitul României, ca cel al unei țări aflate în război
Deficitul bugetar al României...
În următorii ani, China intenționează să creeze un arsenal de arme submarine telecomandatae și autonome. Potrivit publicației menționate, China construiește inclusiv drone submarine care ar putea lansa atacuri secrete și rețele de senzori capabili să ”vadă” tot ce s-ar putea ascunde în spatele plantelor de pe fundul mărilor, oriunde în lume. Informațiilr sunt, apoi, trimise prin sateliți.
Aceeași sursă afirmă că inginerii chinezi lucrează la niște mici submarine, a căror menire ar fi să organizeze ambuscade cu ajutorul unor roboți, ”arme fantome” și dispozitive bionice asemănătoare unor pești.
”Astfel de arme fantome, adevărate armate greu detectabile, ar putea fi desfășurate înainte ca o criză să degenereze într-un război, în adâncul mărilor sau în strâmtorile strategice pe traseul petrolierelor, a navelor inamice. Aceste arme ar putea fi utilizate pentru lansaraea unor atacuri inteligente”, precizează articolul din cotidianul armatei chineze.
Echipate cu inteligență artificială, noile mașini, care ar urma să fie deplasate la începutul anilor 2020, ar putea analiza semnelele și fotografiile subacvatice, ”declanșând explozii preventive, cu scopul de a-l determina pe adversar să cedeze psihic”.
Ziarul amintește, printre altele, că Lin Yang, omul care conduce departamentul de tehnologie submarină a Institutului de automatizare din Shanghai, a confirmat recent că, într-adevăr, sunt în curs de realizare mai mult submarine fără pilot, XLUUV, destinate să rivalizeze cu proiectele similare angajate de SUA. Un eventual câmp de luptă ar putea fi Marea Chinei de Sud sau vestul Pacificului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.