Armata lui Kim Jong-Un care îl ajută să facă rost de MULȚI DOLARI
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sunt tot soldați, dar au altfel de arme
Sunt tot soldați, dar au altfel de arme
Începând din 2019 până în noiembrie 2020, armata de hackeri a liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, a sustras peste 300 de milioane de dolari pentru a finanța programul de înarmare nucleară a țării, inclusiv pentru dezvoltarea de rachete balistice, susțin experții Organizației Națiunilor Unite (ONU), într-un raport ale cărui detalii au fost dezvăluite pentru CNN de o sursă diplomatică din Consiliul de Securitate al ONU.

Potrivit documentului, în perioada indicată, hackerii nord-coreeni au efectuat în mod repetat atacuri asupra instituțiilor financiare și a serviciilor online pentru schimburi de valute digitale. Prin urmare, ei au reușit să fure în total aproximativ 316,4 milioane de dolari. Experții ONU afirmă că toate aceste fonduri au fost ulterior pentru a menține economia Coreei de Nord pe linia de plutire, dar și pentru a pune în aplicare programul nuclear al țării. Astfel, autoritățile nord-coreene au putut să își întrețină instalațiile nucleare, să modernizeze infrastructura de lansare a rachetelor balistice și să continue producția de materiale fisibile.

După cum a menționat CNN, informațiile prezentate în raport au fost obținute de la state membre ONU, servicii speciale, mass-media, precum și de la cetățeni nord-coreeni care au reușit să fugă din țară. De obicei, astfel de rapoarte sunt emise la fiecare șase luni - toamna și primăvara. Nu se știe când actualul document va fi publicat. Reprezentanții Phenianului la ONU nu au comentat informațiile apărute. 

Citește și Ce s-a întâmplat cu SOȚIA lui Kim Jong-Un. Ultima FOTOGRAFIE cu EA

Supusă sancțiunilor internaționale, economia nord-coreenă traversează una dintre cele mai dificile perioade, mai ales după ce conducerea țării a decis să reducă drastic comerțul cu China, una dintre principalele surse de venit ale statului, ca măsură de stopare a răspândirii coronavirusului. În aceste condiții, apreciază CNN, este destul de probabil ca Phenianul să continue să-și folosească armata de hackeri pentru a asigura fluxul de fonduri în țară, în ciuda închiderii frontierelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel