Asta da nenorocire pentru ruși! Restaurantele nu mai au ce turna în pahare
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O veste cu adevărat dureroasă. Poate o să-i trezească la realitate pe ruși
O veste cu adevărat dureroasă. Poate o să-i trezească la realitate pe ruși
Nu prea știm ce se întâmplă în Rusia, ce spun concetățenii lui Putin despre războiul pe care președintele lor l-a pornit în Ucraina. În orice caz, presa locală nu scrie nimic pe această temă, nu dezvăluie care este părerea reală a rușilor despre ceea ce se întâmplă în țara vecină. În schimb, scrie despre nenororicirile care s-au abătut asupra lor pe fondul sancțiunilor internaționale.

Iar una dintre aceste nenorociri o constituie reducerea drastică a stocului de alcool importat de restaurantele din Rusia. Ceea ce au cumpărat în timpul iernii, înainte de invazie, scade văzând cu ochii, astfel că în două-trei luni patronii de localuri nu vor mai avea ce turna în paharele clienților lor. 

Să nu credeți că este concluzia unei investigații de presă. Nu, anunțul și, totodată, avertismentul a fost lansat de o persoană cât se poate de oficială: Serghei Mironov care, la ei acolo, îndeplinește funcția de ombudsman în domeniul restaurantelor. 

El a fost cel care a atras atenția că stocul de alcool importat în restaurantele rusești ajunge până cel târziu la toamnă, iar lipsa băuturilor alcoolice tari - rom, whisky și vermut - este deosebit de acută. 

"Aproape că nu mai există băuturi alcoolice tari în depozite. Acesta este disponibil doar în restaurantele care l-au procurat în prealabil. Există deja întreruperi și probleme", a declarat el, citat de RIA Novosti. Mironov a explicat că această situația s-a creat datorează faptului că băuturile spirtoase nu erau furnizate de firme mici, intermediari, ci de marii producătorii, de companiile mamă - Diageo, Brown-Forman, Pernod Ricard, Bacardi Martini și alții.

"Acești jucători mari erau prezenți pe piața noastră și vindeau alcool prin intermediul unor distribuitori precum AST. În acest moment, au oprit livrările. Acum, depozitele în care au mai rămas câteva loturi sunt revândute. Alcoolul se epuizează rapid și nimeni nu știe când va se vor putea relua achizițiile și de la cine vom mai putea cumpăra”, a adăugat ombudsmanul.

Citește și Sancţiunile impuse Rusiei, necaz pentru unii ruşi, oportunitate pentru alţii

Potrivit acestuia, pentru a compensa volumul de alcool importat în Rusia, este nevoie de o rută ocolitoare pentru livrarea acestuia prin țări terțe, precum și de reguli și reglementări stricte. "Dacă vrem ca băuturile tari să reintre pe piață, ar fi nevoie de câteva modificări legislative, pentru că, în caz contrar, se va ajunge la alcoolul "îmbuteliat prin garaje sau cine știe ce spații insalubre. Iar din experiența noastră știm că nimeni nu are nevoie de așa ceva", a spus el.

"Desigur, putem importa un brandy armean prietenos, dar whisky prietenos, rom prietenos, lichior sau vermut nu vom aduce direct", a adăugat Mironov. "Există, este adevărat și "rom rusesc", "whisky rusesc", "tequila rusă", care toate sunt fabricate pe bază de alcool din import. Acesta este și motivul pentru care nu pot fi consumate decât sub formă de amestec", a precizat el.

Ombudsmanul a declarat că situația este diferită în cazul vinului. "În cazul vinului, nu există mari impedimente, sunt zeci și zeci de firme care furnizează vin din Europa. Sunt mici întreprinzători, care caută acum soluții alternative prin Armenia, China, Kazahstan. Avem un flux de vin, dar acesta se vinde de două sau trei ori mai mult decât cel de import. Există o epuizare treptată a capacității de stocare", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel