AstraZeneca, achiziție de un miliard de dolari

Autor: Elena Cristian
Data actualizării:
Data publicării:
AstraZeneca
AstraZeneca
Dorind să se dezvolte pe segmentul medicamentelor împotriva bolilor rare, Astrazeneca a anunțat achiziția laboratorului de biotehnologie Amolyt Pharma, pentru un miliard de dolari. Este vorba inclusiv despre găsirea de soluții pentru hipoparatiroidism.

Gigantul farmaceutic Astrazeneca a anunțat un acord în vederea preluării laboratorului francez de biotehnologie Amolyt Pharma pentru suma maximă de 1 miliard de dolari, în speranța de a se extinde și mai mult pe segmentul medicamentelor împotriva bolilor rare. Această achiziție va permite grupului să își dezvolte în continuare portofoliul de medicamente în domeniul „metabolismului osos” și al „endocrinologiei rare”, potrivit unui comunicat de presă al Astrazeneca.

Valoarea tranzacției de 1,05 miliarde de dolari include o plată de 800 de milioane de dolari la încheierea tranzacției, plus „dreptul pentru acționarii Amolyt Pharma de a primi încă 250 de milioane de dolari condiționat de atingerea anumitor obiective”, a explicat compania britanică. 

Grupul este interesat în special de „eneboparatida, o peptidă terapeutică experimentală de fază III cu un nou mecanism de acțiune conceput pentru a trata hipoparatiroidismul, o boală rară caracterizată printr-o deficiență în producția de hormon paratiroidian (PTH), care duce la dereglarea semnificativă a calciului și fosfat."

„Hipoparatiroidismul este una dintre cele mai cunoscute boli rare, afectând aproximativ 115.000 de persoane din Statele Unite ale Americii și 107.000 de persoane din Uniunea Europeană, dintre care aproximativ 80% sunt femei”, precizează laboratorul. Sub acoperirea obținerii de autorizații de reglementare, tranzacția ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul trimestrului trei. Thierry Abribat, directorul general al Amolyt Pharma, cu sediul în apropiere de Lyon și care are, de asemenea, un sediu în Cambridge, în Statele Unite, a declarat că salută „cu entuziasm propunerea de achiziție a Amolyt de către AstraZeneca”.

„Așteptăm cu nerăbdare să ne creștem portofoliul de medicamente în cadrul Astrazeneca și Alexion”, filiala sa de medicamente pentru boli rare, a cărei achiziție costisitoare de 39 de miliarde de dolari a fost finalizată în 2021. „În calitate de lider în domeniul bolilor rare, Alexion este deosebit de bine plasat pentru a conduce dezvoltarea finală și globală”, a comentat Marc Dunoyer, directorul unității de boli rare din Astrazeneca.

Zilele trecute, Astrazeneca a anunțat achiziționarea unui portofoliu de medicamente pentru tratarea bolilor rare de la rivalul său american Pfizer pentru o sumă de până la 1 miliard de dolari, suplimentată cu redevențe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic

pixel