AstraZeneca, achiziție de un miliard de dolari

Autor: Elena Cristian
Data actualizării:
Data publicării:
AstraZeneca
AstraZeneca
Dorind să se dezvolte pe segmentul medicamentelor împotriva bolilor rare, Astrazeneca a anunțat achiziția laboratorului de biotehnologie Amolyt Pharma, pentru un miliard de dolari. Este vorba inclusiv despre găsirea de soluții pentru hipoparatiroidism.

Gigantul farmaceutic Astrazeneca a anunțat un acord în vederea preluării laboratorului francez de biotehnologie Amolyt Pharma pentru suma maximă de 1 miliard de dolari, în speranța de a se extinde și mai mult pe segmentul medicamentelor împotriva bolilor rare. Această achiziție va permite grupului să își dezvolte în continuare portofoliul de medicamente în domeniul „metabolismului osos” și al „endocrinologiei rare”, potrivit unui comunicat de presă al Astrazeneca.

Valoarea tranzacției de 1,05 miliarde de dolari include o plată de 800 de milioane de dolari la încheierea tranzacției, plus „dreptul pentru acționarii Amolyt Pharma de a primi încă 250 de milioane de dolari condiționat de atingerea anumitor obiective”, a explicat compania britanică. 

Grupul este interesat în special de „eneboparatida, o peptidă terapeutică experimentală de fază III cu un nou mecanism de acțiune conceput pentru a trata hipoparatiroidismul, o boală rară caracterizată printr-o deficiență în producția de hormon paratiroidian (PTH), care duce la dereglarea semnificativă a calciului și fosfat."

„Hipoparatiroidismul este una dintre cele mai cunoscute boli rare, afectând aproximativ 115.000 de persoane din Statele Unite ale Americii și 107.000 de persoane din Uniunea Europeană, dintre care aproximativ 80% sunt femei”, precizează laboratorul. Sub acoperirea obținerii de autorizații de reglementare, tranzacția ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul trimestrului trei. Thierry Abribat, directorul general al Amolyt Pharma, cu sediul în apropiere de Lyon și care are, de asemenea, un sediu în Cambridge, în Statele Unite, a declarat că salută „cu entuziasm propunerea de achiziție a Amolyt de către AstraZeneca”.

„Așteptăm cu nerăbdare să ne creștem portofoliul de medicamente în cadrul Astrazeneca și Alexion”, filiala sa de medicamente pentru boli rare, a cărei achiziție costisitoare de 39 de miliarde de dolari a fost finalizată în 2021. „În calitate de lider în domeniul bolilor rare, Alexion este deosebit de bine plasat pentru a conduce dezvoltarea finală și globală”, a comentat Marc Dunoyer, directorul unității de boli rare din Astrazeneca.

Zilele trecute, Astrazeneca a anunțat achiziționarea unui portofoliu de medicamente pentru tratarea bolilor rare de la rivalul său american Pfizer pentru o sumă de până la 1 miliard de dolari, suplimentată cu redevențe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Dolari

Dolarul își revine, lira sterlină se impune în fața euro

Dolarul și-a revenit ușor, deși incertitudinile legate...

Foto: Freepik.com
Ședință de guvern / Foto: gov.ro
La benzinărie / FOTO: Freepik
Depozit farmacie / FOTO: Freepik
Foto: Freepik.com
Dolari și aur / Foto: Freepik
Shein / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr
Sticlă de vin / FOTO:Freepik
Despre prosumatori
Mina Șuior
Majorarea salariilor costă
Pensiile private se modifică / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Om de afaceri la calculator / Foto: Freepik
Sebastian Burduja / FOTO: Facebook
Start-up Nation
Piața luxului a încasat o lovitură puternică / Foto: Freepik
Bursa
Foto: Freepik.com
Figurine / FOTO: Wikipedia

Japonia și curiozitățile ei: Secretul figurinelor Daruma

La nord de Osaka, ascuns în colinele împădurite ale...

Previziuni / FOTO: Freepik

Adio petrol scump pentru următorii cel puțini doi ani

Experții băncii HSBC au revizuit în scădere prognozele...

Foto: Freepik.com

Producţia industrială a României, în scădere

În perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2025, comparativ...

Analistul economic Adrian Negrescu
Fondul Monetar Internațional / Foto: Banca Mondială / Flickr
Leadership creativ

pixel