AstraZeneca vrea să livreze vaccinuri în UE, dar are o mare dilemă
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Nu s-a decis încă
Nu s-a decis încă
Compania farmaceutică AstraZeneca a propus Uniunii Europene să înceapă cu o săptămână mai devreme livrarea vaccinului său anti-COVID-19 către statele UE, după ce executivul comunitar a întrebat această companie britanico-suedeză dacă poate redirecţiona unele doze destinate Marii Britanii pentru a compensa diminuarea cantităţilor anunţate a fi livrate către UE, relatează marţi Reuters.

AstraZeneca a anunţat vineri că, din cauza unor dificultăţi în activitatea de producţie, va reduce cantitatea de vaccin livrată statelor UE în primul trimestru al acestui an faţă de nivelul convenit cu Comisia Europeană. Potrivit unui oficial european, ar fi vorba de o reducere de circa 60%, până la 31 de milioane de doze.

Alţi doi oficiali europeni au declarat agenţiei Reuters că AstraZeneca a propus Comisiei Europene, în timpul unor reuniuni desfăşurate luni, să înceapă livarea vaccinului către statele blocului comunitar pe 7 februarie, în loc de 15 februarie. Una dintre surse a mai spus că societatea farmaceutică şi-a mărit obiectivul privind cantitatea de vaccin ce ar urma să fie livrată UE în februarie, faţă de nivelul diminuat anunţat vineri. Compania nu a oferit însă date clare despre numărul de doze ce ar urma să fie livrate în martie şi nici dacă va redirecţiona către UE unele cantităţi de vaccin alocate Marii Britanii.

Citește și Vaccinuri COVID-19. OMS ridică din umeri: NU dispunem de date

După reuniunile desfăşurate luni, comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că societatea AstraZeneca nu a oferit răspunsuri mulţumitoare la întrebările adresate de Comisia Europeană.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent documentaţia pentru vaccinul AstraZeneca/Oxford şi a anunţat că o decizie privind acordarea Autorizaţiei de Comercializare Condiţionată (CMA) în UE ar putea fi luată la reuniunea din 29 ianuarie a Comitetului pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel