Au averi colosale, dar care au ales să trăiască modest. 13 celebrități pentru care banii NU contează
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Au averi colosale, dar care au ales să trăiască modest. 13 celebrități pentru care banii NU contează
Au averi colosale, dar care au ales să trăiască modest. 13 celebrități pentru care banii NU contează
Este greu de crezut că celebritățile care au averi colosale ar putea trăi modest. În realitate, există câteva excepții, care ne fac să îndrăgim aceste personalități și mai mult. Haideți să le cunoaștem!

1. Sarah Jessica Parker își îmbrăca fiul cu haine la mâna a doua

Pentru mulți, Sarah Jessica Parker va fi întotdeauna Carrie, personajul din Sex and the City care, în ciuda faptului că scria poate 1.000 de cuvinte de text pe săptămână, a reușit să trăiască într-un apartament de 700 de dolari pe lună în New York, în timp ce își cumpăra o mulțime de pantofi de firmă și ieșea în oraș în fiecare seară. Potrivit The Richest, Sarah Jessica Parker, actrița cunoscută și sub numele de Carrie, are o avere estimată la 90 de milioane de dolari, așa că, dacă ar fi vrut să cumpere o nouă pereche de Louboutin în fiecare săptămână, ar fi putut.

Cu toate acestea, într-un interviu acordat în 2008 revistei Parade, Parker a dezvăluit cum și-a îmbrăcat fiul, James Wilkie, în haine de mâna a doua atunci când era mic. Acest lucru s-a datorat "nepoților mai mari" ai lui Parker și faptului că mama ei a păstrat toate hainele din copilărie ale fratelui ei, ceea ce a însemnat că nu avea niciun motiv real pentru a-i cumpăra fiului ei ceva nou, menționând la acea vreme că nu credea că "i-a cumpărat vreodată haine".

2. Sarah Michelle Gellar e cu ochii pe promoții

O altă actriță extrem de faimoasă și o vedetă de televiziune foarte cunoscută care a învățat să trăiască modest este însăși Buffy, Sarah Michelle Gellar. Actrița nu se rușinează să folosească cupoane și să se străduiască să obțină cea mai bună ofertă oriunde face cumpărături.


Atunci când nu este ocupată să salveze lumea de vampiri invadatori - sau, mai des în aceste zile, să fie mamă pentru cei doi copii ai săi - actrița a declarat pentru revista Self că folosește frecvent cupoane și cumpără în mod regulat pește de la reduceri. "Folosesc cupoane tot timpul. De ce ar trebui să plătești mai mult pentru ceva pentru care altcineva plătește mai puțin?", a declarat ea cu mândrie pentru revistă.

3. Tyra Banks strânge banii la saltea

Este dificil să-ți imaginezi o celebritate atât de ectravagantă ducând o viață simplă. În realitate, Tyra Banks a învățat multe de la mama sa, care a călătorit cu ea și a ajutat-o pe Banks la începutul carierei de model, insuflându-i lecții de viață despre cum să economisească banii.

Într-un interviu acordat în 2008 publicației The New York Times, modelul devenit femeie de afaceri s-a descris ca fiind "modestă". În copilărie, Banks a mărturisit că economisea puțin din alocația ei săptămânală și a recunoscut că singurele ei indulgențe reale în zilele noastre sunt mâncarea  și cosmeticele de lux. Banks chiar a recunoscut pentru Forbes că își întreabă adesea contabilul dacă își permite să cumpere ceva, ceea ce pare o nebunie pentru o femeie cu o avere estimată la 90 de milioane de dolari.

4. Zooey Deschanel, cheluieli minore

Actrița  Zooey Deschanel  jucat într-un serial TV de mare succes și a câștigat bani frumoți, dar nu a lăsat celebritateal să i se urce la cap. Deschanel poate că a încasat 125.000 de dolari pe un singur  episod din New Girl, dar viața ei este destul de simplă, potrivit E Online. Documentele de la tribunal, dezvăluite tabloidelor în mijlocul divorțului ei din 2012 de Ben Gibbard de la Death Cab For Cutie, au dezvăluit cît de atent își cheluie vedeta banii.

Raportul financiar a arătat că, deși actrița câștiga la acea vreme aproape o sută de mii de dolari pe lună, fișa ei de cheltuieli se ridica la doar 22.500 de dolari (aproximativ 25% din venitul ei lunar),  mai puțin de 1.000 de dolari în facturi la utilități, cu alte două mii de dolari dedicate donațiilor caritabile. În plus, aproape jumătate din activele sale totale erau păstrate în siguranță în conturi bancare, iar restul erau repartizate între acțiuni, obligațiuni și proprietăți imobiliare. Între timp, cele trei carduri de credit ale sale aveau fiecare un sold zero - ceea ce nu este rău pentru cineva care își putea permite cu ușurință să le folosească la maxim în fiecare lună fără să simtă nici cea mai mică problemă.

5. Leonardo DiCaprio își cheluiește banii pe acte caritabile

Leonardo DiCaprio este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai vocali și vizibil actori de la Hollywood care se implică în acțiuni caritabile, dar bunăvoința sa începe cu adevărat acasă. Mândru proprietar a trei mașini cu consum redus de energie (inclusiv o Tesla), DiCaprio a dezvăluit că banii sunt importanți pentru el doar pentru că îi oferă mai multă libertate de a alege proiectele la care ține cu adevărat ca actor, spre deosebire de a-i permite să facă achiziții somptuoase, poreivit Yahoo News.

Actorul premiat cu Oscar este mai preocupat să lase ceva în urmă pentru cei mai puțin norocoși, în general, și să aibă un impact asupra mediului înconjurător, în special, decât să acumuleze bunuri materiale lipsite de sens. Fundația sa Leonardo DiCaprio a strâns aproape 3 milioane de dolari pentru habitatul tigrilor de la World Wildlife Fund în 2013, alături de "15 milioane de dolari în granturi pentru organizații care implementează proiecte de mediu inovatoare și cu impact în întreaga lume". Cu aceste repere în spate, de ce ar avea nevoie de o mașină mai aspectuoasă?

Citește continuarea pe SPECTACOLA.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel