Au cumpărat un tablou cu 35.000 de euro, fără să știe că valorează o avere

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Tablouri
Tablouri
Colecționarii francezi nu au știut că au dat lovitura cumpărând la un preț convenabil un portret al Mariei Magdalena realizat în stilul școlii lui Leonardo da Vinci. 

Pentru că, în realitate, respectiva operă s-a dovedit o capodoperă, o pictură a lui Rafael. Așa se întâmplă când faci astfel de achiziții pe Internet. 

Decoperirea a fost făcută de experți francezi și italieni care au identificat lucrarea reală. Pictura în cauză, intitulată Sfânta Maria Magdalena, a atras imediat atenția colecționarilor francezi. Cumpărată pentru 35.000 de euro de la o galerie londoneză, această operă ar putea valora mult mai mult decât prețul său inițial de cumpărare. 

După analize aprofundate efectuate de experți de renume, s-a descoperit că această pictură a fost de fapt opera lui Rafael, celebrul pictor și arhitect italian al Renașterii.

Analizele aprofundate efectuate pe tablou au permis identificarea ajustările efectuate de Rafael până la versiunea finală a operei. În plus, tehnica lui Spolvero, care constă în transferarea unui desen de la un suport inițial la suportul final, a fost și ea evidențiată. Aceste descoperiri sunt comparabile cu tehnica folosită de Leonardo da Vinci însuși pentru a realiza faimoasa Gioconda. 

Și nu este primul astfel de caz. O americancă a descoperit, recent, că deține o operă de artă în valoare de 250.000 de dolari (230.000 de euro), cumpărată cu doar 4 dolari dintr-un magazin de chilipiruri. Totul s-a întâmplat în august 2017, când tânara a intrat, mai mult de curiozitate, într-o astfel de magazin din Manchester, New Hampshire.

Timp de șase ani, această iubitoare de antichități a deținut tabloul fără să-și dea seama de valoarea lui excepțională. Opera a fost așezată printre alte postere și gravuri deteriorate. Apoi, după ce a căutat, fără nici un rezultat, să afle care este, de fapt, valoarea tabloului, l-a agățat în dormitor. După mai mulți ani, când a decis să facă unele schimbări prin locuință, femeia a luat lucrarea de pe perete și a băgat-o într-un dulap. În mai 2023, a decis să își reia căutările.

O pictură de Newell Convers Wyeth

Ea a postat apoi un mesaj pe un grup de Facebook numit "Lucruri găsite în pereți", unde a primit sfaturi de la alți internauți. Datorită lor, ea a contactat un fost restaurator de opere de artă, care cunoștea bine cariera pictorului american Newell Convers Wyeth (1882-1945). Expertul a confirmat autenticitatea lucrării, declarând că este în proporție de "99% sigur" că este vorba într-adevăr de o pictură a artistului. A mai subliniat că tabloul se afla într-o stare remarcabilă, în ciuda câtorva mici zgârieturi și a necesității de curățare a suprafeței.

Tabloul, care datează din 1939, a dispărut în urmă cu optzeci de ani. Acum, el va fi scos la o licitație programată pentru 19 septembrie. Este una dintre cele patru ilustrații pe care artistul le-a realizat pentru o nouă ediție a romanului Ramona (1884) al lui Helen Hunt Jackson. Această descoperire incredibilă îi va permite norocosului proprietar să profite de pe urma achiziției sale neașteptate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps

Mine antitanc la Ikea! Gafă de proporții în Polonia

Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com

pixel