BVB pe roșu după pachetul de taxe: firmele mici, primele vizate
Bursa închide pe minus vineri,...
Aurul spot a atins un nivel record de 2.400,59 dolari pe uncie în primele ore de tranzacționare, înainte de a se retrage la 2.395,44 dolari pe uncie, pentru un câștig de 0,9% până la ora 8:45 a.m. EDT.
Contractele futures pe trei luni ale aurului din SUA au urcat, de asemenea, cu 1,7% la 2.413,30 dolari pe uncie la New York.
Creșterea a urmat rapoartelor conform cărora Israelul se pregătește pentru un atac din partea Iranului în următoarele două zile, ca represalii pentru atacul asupra complexului diplomatic al țării din Siria de săptămâna trecută.
Motivul principal este că investitorii consideră că aurul este o acoperire mai bună împotriva riscului geopolitic decât obligațiunile guvernamentale.
În ultimele săptămâni, lingourile au avut o evoluție fulminantă, crescând cu aproape 20% de la jumătatea lunii februarie. Pe lângă cererea de refugiu pentru acest metal, achizițiile efectuate de băncile centrale au jucat, de asemenea, un rol important în creșterea acestuia.
În plus, comercianții au evaluat și posibilitatea unor reduceri de dobândă din partea Rezervei Federale în 2024, deși datele încă puternice privind inflația din SUA au tulburat recent această perspectivă.
Cu toate acestea, perspectivele pe termen mai lung pentru aur rămân optimiste, banca elvețiană UBS fiind în frunte cu o predicție de 2.500 de dolari pe uncie.
Un alt beneficiar al raliului aurului este metalul său soră, argintul, care s-a tranzacționat la cel mai ridicat nivel din februarie 2021. La ora transmiterii acestei știri, metalul este în creștere cu 2,7%, la 29,28 dolari pe uncie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...